torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Positiiviset sääuutiset

Russian News Service tarjoaa uutisia seitsemän miljoonan kuulijan Russkoye Radion formaattikanaville. (YLE)


Kyseinen uutispalvelu on vaihtanut omistajia ja uudet omistajat vaativat, että puolet uutisista pitää olla positiivisia.

Posiitivisen ilmeen lisäksi toimittajilta vaaditaan, ettei oppositiojohtajia saa mainita lähetyksissä ja että USA:sta on annettava kuva vihollisena. (YLE)


Uutispalvelun päätoimittaja korvattiin saman tien lastenohjelmien tekijällä ja kuuluttajalla. Tuntemattomana esiintynyt uutispalvelun työntekijä selvensi uutta linjaa lisää:

Kuolemasta, väkivallasta tai köyhyydestä puhuminen ei ole positiivista. Sen sijaan osakekurssien nousu on. Ja sää voi olla positiivinen asia. (YLE)


Syntyy mielenkiintoisia linjanvetoja. Jos USA:sta annetaan kuva vihollisena, niin onko esimerkiksi USA:n antama humanitäärinen apu jollekin maalle positiivinen vai negatiivinen uutinen? Onko amerikkalaisten sotilaiden kuolema Irakissa positiivinen uutinen? Jos sää on oikein kurja, jätetäänkö säätiedotus lukematta?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

No ainakin ovat avoimia sensuurinsa suhteen. Toista on Jenkeissä, Irakin sotaan johtavista tapahtumista löytyy hyvä uusi dokumentti netistä
http://www.pbs.org/moyers/journal/btw/watch.html

Katsele jos on aikaa, voin suositella.

11:58 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home