sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Juoppoputkesta

Uusi alkoholilaki on nyt sitten tullut voimaan. Itse laista ja sen säädöksistä en vielä kirjoita mitään, mutta pikkuisen perustelut kummastuttavat.

Parikin tahoa on ilmoittanut, että kauppojen oluenmyynnin siirtäminen kello seitsemästä yhdeksään auttaa juoppoputken katkaisuun. Tässä yksi lausunto:

Kahden tunnin viivästyksellä halutaan vaikuttaa erityisesti alkoholin suurkuluttajiin, joilla aamuisin voi olla vaikeuksia saada "putki katki".

- Krapulakaljaa aamuseitsemältä ei tietenkään olisi saanut aiemminkaan myydä päihtyneelle, hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä toteaa. (IL)

Todella. Miten juoppoputket ovat tähän saakka selvinneet hankalasta myyntikatkosta iltayhdeksästä aamuseitsemään? ja lauantai-aamuista, kun kaupat joka tapaukessa on avattu yhdeksältä? Ja - Herra paratkoon - sunnuntaista, jolloin kaupat joko eivät ole ollenkaan auenneet tai monessa tapauksessa vasta kello 12? Puhumattakaan pitkistä juhlapyhätauoista? Jotenkin juoppoputket ovat kestäneet nämä katkot häiriintymättöminä. Nyt sitten kahden tunnin aamutauko katkaisee ne.

On se elämä helppoa ministeriöstä katsottuna.

1 Comments:

Anonymous Alma said...

Niinpä. Seuraava askel lienee, että lasketaan alkoholin hintaa vielä entisestään mutta myydään sitä vain ma-ke kello 12-14.

11:39 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home