keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Adressi työpaikkakiusaajien puolesta

Suomen kirkon änkyrät seisovat lujasti barrikadinsa takana.

Vammalan seurakunnan kappalainen Jari Rankinen ei mene ensi sunnuntaina toimittamaan työvuoronsa mukaista jumalanpalvelusta Tyrvään kirkkoon, jos samassa vuorossa on myös naispappi. (Aamulehti)


Kaiken lisäksi he saavat tukea useilta muilta papeilta oikein adressin muodossa.


Hiukan vajaa 90 pastoria vetoaa Vammalan seurakunnan kappalaisen Jari Rankisen ja Oulun Karjasillan seurakunnan kappalaisen Vesa Pöyhtärin puolesta, koska molempia uhkaavat kurinpitotoimet heidän kieltäytyessään jumalanpalvelusyhteistyöstä naispappien kanssa.

Internetissä pikavauhtia kerätyn adressin allekirjoittajina on puolentoista kymmentä nykyistä kirkkoherraa ja runsaat 20 kappalaista tai seurakuntapastoria. Huomattava joukko vetoomuksen allekirjoittajista toimii lähetystyössä tai kotimaassa kirkon herätysliikkeiden, kuten Sley:n palveluksessa. Kaikki allekirjoittajat ovat miehiä. (AL)


Nyt olisi kurinpalautuksen paikka ja kunnolla. Tilannehan on sama, kuin jos armeijan aktiiviupseeri ilmoittaisi olevansa pasifisti ja kieltäytyisi johtamasta aseharjoituksia. Mahtaisiko muu kantahenkilöstö allekirjoittaa adresseja kieltäytyjän puolesta, vai sanoisivatko he: "Pidä v--un vakaumuksesi, mutta tee työsi tai vaihda alaa!"

Ulospääsytie on olemassa ainakin tässä Vammalan tapauksessa. Jari Rankinen on ilmoittanut olevansa valmis tekemään mitä muuta tahansa:

Kyseisen jumalanpalveluksen sijasta hän sanoo olevansa valmis tekemään mitä tahansa muita seurakunnan töitä. (AL)


Seurakunnasta löytyy varmaan hommia. Luuta käteen ja siivoamaan. Sitä kieltämään ei Rankinenkaan voi löytää Raamatun kohtaa.