lauantaina, kesäkuuta 24, 2006

Ratko Mladicin terveys

Serbialaisen lehden mukaan Ratko Mladic on saanut kolmannen sydänkohtauksensa ja kannattajat keskustelevat jo, minne hänet haudataan. Serbian hallituksen lähde sanoo: "This is just more sensationalist nonsense."

Mielenkiintoista. Serbian hallitus ja Kurir-lehti oat eri mieltä myös Mladicin saamasta tuesta:

A government report in May said his ring of loyalists had been totally exposed and he was now alone and in full flight. Kurir's story said he had 800 supporters helping to hide him.

Kaikki olisivat tietysti helpottuneita, jos Mladic yhtäkkiä kuolla kupsahtaisi ja säästäisi jokaiselta noloutta ja hankaluuksia. Toisaalta, mikä tehokkaampi pakokeino vanhalle ketulle kuin teeskennellä kuollutta? Sanoisin, että jos Belgradin kaduilla kannetaan Mladicn arkkua ja perässä kulkee silmiään pyyhkiviä kannattajia, olisi syytä pysäyttää arkku ja katsoa, onko sen sisällä todella Mladic eikä esimerkiksi 100 kiloa kiviä. Muistamme Chilen Pinochetin jatkuvat ihmeparantumiset.

Toinen puoli on, että jos Mladicilla todella on on sydänkohtauksia, hänen pakoilunsa tappaa hänet. Kunnon sairaala on parempi hoitopaikka kuin jonkun kannattajan maalaisresidenssi.

Hänen kuolemansa kesken kaiken jättää tietyn tyydyttämättömyyden tunteen. Konna pitää viedä oikeuteen, uhrien omaiset haluavat kertoa hänelle päin silmiä, miltä heistä tuntuu, ja vähintään he haluavat kerääntyä julkisiin hirttäjäisiin, joissa myydään appelsiinimehua ja kuuumia paakkelseja samalla, kun katsotaan Mladicin jalkojen heiluvan ilmassa. Tämä kansalta riistetään.