torstaina, kesäkuuta 22, 2006

020-numerot

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies (suomi on lystikäs kieli!) huomautti Kelaa, työhasllinta, Maanmittauslaitosta ja Tampereen kaupunkia kalliista palvelupuhelimista.

Olipa jo aikakin. Esimerkiksi asumassani huuhkajahotellissa Tampereella liikuntarajoitteinen vanha rouva kertoi itku silmässä puhelinlaskustaan. Lapset ovat hankkineet hänelle kännykän voidakseen aina varmistaa, että kaikki on kunnossa. Hän soitti laboratorioon ja varasi ajan. Sitten hän soitti omalääkärille neuvotellakseen laboratoriotuloksistaan. Puhelu vähän venyi, koska lääkäri katsoi aiheelliseksi muuttaa hiukan lääkitystä. Sovittiin puhelinmääräyksestä apteekkiin. Vanha rouva soitti vielä apteekkiin varmistaakseen, että resepti oli siellä, koska hänen on vaikea käydä useita kertoja yhden asian tähden. Hän ei huomannut, että myös apteekin puhelin oli palvelunumero. Tulos: 34 euron puhelinlasku. Vanhalla rouvalla on pieni eläke, ja tämä käytännössä kaatoi hänen taloutensa. Olen sitä mieltä, että tällainen on kohtuutonta. Toivottavasti virastot ottavat saamansa huomautuksen vakavasti - ja äkkiä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Myöskin tuo eläkkeen määrä kaipaisi hieman korjausta. Alkaa pelottaa omakin vanhuusaika. No, vielä ehtii säästää eläkepäiviä varten.

3:33 ip.  
Anonymous Blogikäki said...

Ainakin Tampereen kaupunginjohtaja kuulosti siltä, että hieno juttu, kun oikeusasiamies keksi tällaisenkin ajatuksen, joka ei ilmeisesti kaupungin päättäjille ollut tullut mieleen.
Kun ynnää nämä maksulliset numerot, kohoavan tv-lupamaksun, kaiken sen, mistä posti veloittaa, julkisen liikenteen maksut jne. niin tulee julkisille palveluille hintaa ja eläkerahoille vientiä!

6:27 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home