maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Pakkohaut

Sarjassamme "hallituksen ja eduskunnan typeryyksiä" on ollut jo kauan tiedossa - jo lain säätämisestä asti idioottimaisuus, joka pakottaa nuoret hakemaan kolmeen ammattiin valmistavaan kouluun, ennen kuin hän saa työmarkkinatukea. Yliopistoja ei illata.

Jo lain valmisteluvaiheessa huomautettiin tilanteesta, joka sitten täysimääräisesti toteutui: nuoret hakevat kolmeen täysin mahdottomaan kouluun varmistuakseen työmarkkinatuestaan sillä välin, kun he yrittävät esimerkiksi juuri yliopistoon haluamalleen alalle (tai vain saadakseen rahaa ja hankkiutuakseen pois vanhempiensa niskoilta).

Turhaan ja tarpeettomasti räpelletään joka vuosi papereiden kanssa ja kasvatetaan byrokratiaa. Automaattihakemuksia, automaattihylkyjä, paperivuoria.

Missä maailmassa meidän ministerimme ja eduskuntamme oikein elävät? Eivät ainakaan tässä, missä me muut. Käsitän, että he eivät huomaa kaikkea, mutta kun heille selvästi ja selkeästi kerrotaan, ja he silti tietävät paremmin...

Lisää vastaavia muhii koko ajan. Katsotaan, mitä tulee uudesta seksinostolaista, uudesta ravintoloiden tupakkahuonelaista ja uudesta hedelmöityslaista. Tiedämme jo, mitä on tullut tietosuojalaista eli Lex Karpelasta.

"Herra, anna viisautta maamme herroille (ja rouville), etteivät he enää iskisi päätään mäntyyn..."