perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Ulkoistamista

Helsingistä on kuultu kummia jo kauan. Kun vanhus- ja vammaiskuljetukset kilpailutettiin ja ulkoistettiin, kyydit jäivät tulematta ja vammaisia tiputettiin autoista kylmästi vääriin kaupunginosiin. Nyt kaupunki on pannut vielä paremmaksi. 1500 vanhusta on jätetty kokonaan ilman ruokaa.

Kymmenet Helsingin kaupungin kauppapalveluiden varassa elävät vanhukset ovat jääneet tällä viikolla ruuatta.

-----------------

Vanhusten ruokatoimitusten viivästyminen johtuu kaupungin solmimasta uudesta palvelusopimuksesta verkkoruokakauppaan erikoistuneen Gagar Oy:n kanssa. Kotihoito on ollut helisemässä, kun vanhusten ruokatoimitukset eivät ole mennetkään perille. Kotihoidon työntekijät ovat joutuneet itse kiikuttamaan ruokakasseja nälkäisille vanhuksille, vaikka sopimuksen mukaan Postin kuuluisi hoitaa ruokajakelu.

Kauppatoimitusten varassa elää noin 1500 ikääntynyttä henkilöä Helsingissä. (Ilta-Sanomat)


Samaan jamaan ollaan menossa Tampereellakin. Täällä vammaisten taksipalvelut on annettu Suomen Postin hoidettavaksi, taksinkuljettajat saivat jonkinlaiset ohjeet samana päivänä, kun muutos astui voimaan, kaikki asiakkaat eivät saaneet ohjeitaan ennen kuin pari päivää myöhässä, ja sekasorto vallitsee. Herkullisin kohta asiakkaan ohjeissa on se, jossa avuliaasti kerrotaan näkövammaisille, mihin heidän pitää soittaa. Kirjoitetussa ohjeessa.

Laajentakaa tämän kaltaista toimintaa, niin saatte kaikki "vajaakykyiset" ulkoistettua myös. Hautausmaille.