keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

Ja merta edemmäs...

Botnia on mennyt merta edemmäs kalaan. Uruguayn ja Argentiinan kahinointi viivyttää uuden tehtaan valmistumista Fray Bentosiin, ja vaikka tehdas lopulta saataisiinkin valmiiksi, riitoja on luvassa seuraavalle vuosisadalle asti. Nyt on taas saatu näyte siitä, että ulkomaalainen on aina väärässä. Argentiina haluaa estää tehtaan rakentamisen Uruguayn maaperälle. Presidenttien pitäisi neuvotella sovusta. Botnia auttaa rauhan saamisessa ja keskeyttää tilapäisesti työt.

Mitä tapahtuukaan? Työläiset huutavat kuin possut ja vaativat, että palkka on maksettava, oli työtä tai ei. Argentiinalaiset mielenosoittajat huutavat joka tapauksessa, teki tehdas mitä tahansa. Ja nyt Uruguay, joka iski sutena sopimukseen ja hyötyisi siitä (YLEn mukaan Uruguayn historian suurin teollisuusinvestointi), käy raivona, koska töitä ei keskeytetä riittävän pitkäksi aikaa.

Uruguayn hallitus arvostelee voimakkaasti suomalaista selluyhtiö Botniaa, koska Botnia keskeyttää rakennustyöt Fray Bentosin tehtaalla ainoastaan 10 päiväksi. Hallituksen mukaan Uruguayn ja Argentiinan presidenttien täksi viikoksi suunniteltu tapaaminen peruuntuu Botnian asenteen vuoksi. (HS)
Siis Botnian asenteen. Hetkinen haloo. Eikös se ole Botnia, joka tehtaan rakentaa? Ja on järjestämässä 8000 työpaikkaa?

Ei sillä, että sellutehdas naapurissa olisi järin mukava, mutta ainakin Valkeakoskella sanotaan, että rahalta se vain haisee.