sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Mehtosen normaalikäytös

Ihan pakko on palata Symphony-risteilyyn, koska tilanne jatkuu. Välillä tilanne alkoi saada hupaisia piirteitä - varsinkin hetki, jolloin Tallinkin pomot yrittivät aamiaisella paahtaa kalaa leivänpaahtimessa ja saivat koko paahtimen tuleen. Sen sijaan Mehtosen lausunnoista ei huumoria irtoa. Hän on ilmeisesti heilunut pääpukarina tappeluissa, ja talousjohtajan tapeltua baarimestarin kanssa niin, että tarvittiin monta miestä irroittamaan pomo henkilökunnan jäsenestä, Mehtonen on puolensa valinnut:

- Jonkin verran siinä ehkä tuli ylilyöntiä kun yritin kaveria (Huntia) puolustaa. Minusta se on ihan normaalia, Mehtonen puolustautuu. (Taloussanomat)

Seuraavassa baarissa Mehtonen yritti lahjoa henkilökuntaa pitämään viinan virtaamassa ja haukkui väkeä Tallinkin piioiksi.

Railakkaan illan tapahtumia käytiin vielä läpi laivan toimistossa. Mehtosen sanotaan tehneen selväksi, että huonon palvelun ja ammattitaidottomuuden vuoksi aluksen koko miehistö tullaan piakkoin vaihtamaan uuteen ja ennen kaikkea halvempaan. (Taloussanomat)

Hallituksen puheenjohtaja Enn Pant yritti "seksuaalisin puhein" seuralaisensa kanssa houkutella miespuolista henkilökunnan jäsentä hyttiinsä. Ammattiliiton mukaan pääpukareina riehuivat koko ajan Hunt, Pant ja Mehtonen. Normaaliuden käsite on saanut ihan uuden ulottuvuuden Mehtosen lausuntojen myötä.

Mehtoselle tämä kaikki ei ole uutta. Tietooni on saatettu, että ennen Tallinkia huolinta-alalla toiminut Mehtonen jo silloin oikoi mutkia setelitukoilla. Hän unohti, että ahtaajat ja risteilylaivojen henkilökunta ovat hiukan eri asioita. Mehtosen optimismi ei ehkä ole täysin oikeutettua:

Mehtonen suhtautuu neuvotteluihin luottavaisesti.

- En usko, että mitään syytteitä nostetaan, Mehtonen arvioi. (Taloussanomat)