keskiviikkona, joulukuuta 07, 2005

Kaunotar on katsojan silmässä

Koko kansa on luonnollisesti eilen harrastanut amatöörimäisellä tavallaan muotiarvostelua. Joku vaatesuunnittelija jo kielsi maallikkoja sekaantumasta, mutta mikäs meitä pitelisi. Molemmat iltapäivälehdetkin ovat panneet nettiin mielipidetiedustelut, joissa sopii valita valikoituja pukuja kauneimmiksi tai kauheimmiksi. Pikku ongelma tässä on. Toisen lehden kauheimpien joukossa on sellaisia, jotka haluaisi valita kauneimmiksi ja toisessa vastaavasti kauneimpien joukossa - no, vähemmän onnistuneita. Taisipa vielä olla samoja asuja.

Jos nyt pidetään huutoäänestys, niin eikö rivissä olisi pitänyt olla jokainen kolttu? Ja mieluiten esseevastaukset? Mielipiteet kun ovat niin erilaisia. Ja joku mekko voi olla vaikka kuinka kaunis, mutta ei sillä ihmisellä, ja toinen muuten hirveä, mutta istua kantajansa persoonallisuuteen.

Jos joku minulta kysyisi, niin olisin tuominnut sen krinoliinin ajatellen, millaista on kulkea moisessa tungoksessa. Aikoinaan ladyjen ongelma olivat pystyyn lennähtävät vanteet. Ja illan topakoin rouva oli se, jonka helmalle aviomies astui kättelytilaisuudessa.