maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Tsunamirahat

Tsunamin uhreille kerätyistä rahoista suurin osa on käyttämättä - valtion obligaatioina ja sen sellaisina.

Suomalaiset lahjoittivat kaikkiaan 34 miljoonaa euroa viiden suurimman järjestön keräyksessä. Suurimman potin, 31 miljoonaa euroa, keräsi Suomen Punainen Risti. Se on käyttänyt summasta vähän yli viisi miljoonaa.
- Iltasanomat


Samoin kävi aikoinaan Myyrmäen pommin uhreille kootuille avustuksille.

Kansa ei ymmärrä. Kansa antaa roponsa, koska televisiossa näytetään välittömän avun tarpeessa olevia ja anotaan välitöntä avustusrahaa. Sitten raha ei menekään avustuksiin. Kansa tajuaa, että raha ei mene sinne, minne piti.

Entä sitten, kun kansa lakkaa antamasta? Sitten valitetaan, että hädänalaisia ei avusteta. Itsekäs kansa.

1 Comments:

Anonymous Mikko Saari said...

Pah. Vilkaisepa SPR:n sivuja: tsunamiapua on suunniteltu vuoteen 2010 asti. 5,4 miljoonaa on jo käytetty, 15,5 miljoonaa on jo sovituissa mutta ei vielä toteutetuissa projekteissa, 8 miljoonaa on suunnitteilla oleville projekteille ja 2,3 miljoonaa on varalla.

Olisiko koko 30 miljoonaa pitänyt käyttää mahdollisimman nopeasti ja suunnittelematta? Eikö ole parempaa, että rahoja käytetään harkiten ja alueen hädänalaisia tuetaan pidemmän aikaa? Ei paljoa lohduta, jos vuoden verran muistetaan antaa rahaa, ja sitten pudotetaan oman onnensa nojaan. Parempi näin, että suunnitellaan ja toteutetaan avustusprojekteja pikkuhiljaa pidemmän aikaa.

7:57 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home