maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Mutapainia

Timjami on pistänyt korviensa väliin seulan. Seula poistaa automaattisesti kaikki uutiset, joissa esiintyy jokin sanoista "Halonen", "Niinistö", "Vanhanen", "Heinäluoma", "Hautala", "presidentti", "eduskunta", "perustuslaki", "kriisinhallinta". Harkinnassa ovat sanat "Karpela", "Matti" ja "mielipide". Tämä sen vuoksi, että Timjami haluaa säilyttää edes hitusen ryvettyneestä uskostaan politiikkaan, demokratiaan ja kansan tahdon kunnioittamiseen.

Politiikan mutapainin pitäisi käsittää sellaiset normaalit ikiaikaiset asiat kuin puolue-edustajien ja vaaliehdokkaiden seksuaali- ja juomatavat. Kun ns. normaalia poliittista toimintaa ei pystytä hoitamaan mätkimättä joka suuntaan lakikirjalla, menee usko lakikirjaan muuna kuin kätevänä lyömäaseena. Timjami ei halua ruveta kyynikoksi eikä nukkuvaksi äänestäjäksi.

Voisiko se K-alkuinen nainen, jonka nimi älköön enää tekstiäni tahratko, kehittää seulan tähän tarkoitukseen? Olisi hyödyllisempi, kuin seula, joka karsii Pornaisten kunnan Internetistä. Minulla ei ole mitään Pornaisten kuntaa vastaan. Perustuslaki sen sijaan alkaa epäilyttää. Missä olit, maaherra Wibelius, kun olisimme tarvinneet sinua?