sunnuntaina, marraskuuta 27, 2005

Sauvakävelyä

Suomen Latu haluaa sauvakävelyn kouluihin. Iltasanomien mukaan Oulussa on koulutettu ohjaajia, jotka kiertävät kouluissa opastamassa koululaisia sauvakävelyn salaisuuksiin.

Suomen Ladun toiminnanjohtajan Tuomo Jantusen mukaan toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muihin kouluihin ja ottaa lopulta mukaan opintosuunnitelmiin, jos koulujen kokemukset toiminnasta osoittautuvat myönteisiksi.

Tampereen päättäjät ottavat uudistuksen varmaan avosylin vastaan. Kaupungissa vähennetään luistinratoja joka vuosi. Tänä talvena liipasimella on 16 luistinrataa ja lisäksi useilta kentiltä on poistettu kaukalot. Lentävänniemessä oppilaat vanhempineen muodostivat vastalauseeksi elävän aitauksen entisen jääkiekkokaukalonsa paikalle. Sekös päättäjiä hetkauttaisi.

Pentujen on turha haaveilla luistelusta. Harrastakoot tuttuja talviurheilulajeja kuten lumen työtämistä autojen pakoputkiin ja opettajien heittelyä lumipalloilla. Koulun liikuntatunnille kehotetaan tuomaan mukaan isoäidin kävelysauvat ja sitten joukolla korttelia ympäri.