tiistaina, elokuuta 09, 2005

Kamera kuskina

Liikkuvan poliisin toimenkuvasta on repeämässä iso riita. Aamulehti arvelee, että lähitulevaisuudessa valvontakamerat hoitavat suuren osan liikkuvan poliisin tehtävistä. Tulee siitä lystikäs näky. Liikkuva poliisi mm. hoitaa persidentin ja ulkomaisten päämiesten turvasaattueet, maaherrojen autonkuljettajana toimii aina liikkuvan poliisin mies. Vesillä turvallisuudesta vastaa myös liikkuva poliisi.

Liikkuva poliisi edistää liikenneturvallisuutta valvomalla liikennettä erityisesti pääteillä sekä huolehtimalla EU:n asettamista valvontavelvoitteista. Hoidamme kiireellisiä hälytystehtäviä ja tuemme muutenkin paikallispoliisia järjestyksenpidossa ja rikosten torjunnassa. Maasto- ja vesiliikenteen turvallisuuden parantamiseksi valvomme myös moottorikelkkailua ja veneilyä. Kehitämme liikennevalvontavälineitä ja menetelmiä sekä parannamme valvonnan laatua. Vastaamme poliisitoiminnasta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Hoidamme osan Tasavallan Presidentin turvatehtävistä ja valtakunnallisesta ajokoulutuksesta. (Lisätietoja viralliselta sivulta. )


On se soman näköistä, kun presidentin auto kiidättää ohi ja rattiin on kiinnitetty valvontakamera. Lentokentälläkin on hauska vilkutella kameroille. Veneilevät kamerat päässevät ulkomaiseenkin mediaan - niin teknistä automatiikkaa ei ole kuin Ian M. Banksin scifi-kirjoissa.