sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2005

Kiinalainen seksi

Kiinalaisilla iästä riippumatta on vaikeuksia seksin kanssa. Nuoret eivät tiedä, miten temppu tehdään, ja ikälopuille yli 25-vuotiaille homma ei sovi. Näin ainakin vakuuttaa "China Sexology Society" -nimisen järjestön presidentti Xu Tianming:

Boys and girls become sexually capable at an average age of 15, however, they could only enjoy normal sex life till about 25, so the right way to guide puberty in sex is very critical during the 10 years in between.
Kiinalla on tuhansien vuosien historia rikkaasta ja monimuotoisesta seksistä. Taolaisuus piti sitä "pitkän elämän eliksiirinä". Naisille hyväksyttiin lesbolaisuus, ja seksileikit olivat erittäin hienostuneita ja niissä käytetyt välineet moninaisia ja arvostettuja. Beijingissä avattiin vuonna 2003 seksimuseo, mutta se jouduttiin uudelleen sulkemaan, koska se oli aivan liian suosittu. Näyttelyesineitä sisältäviä lasikaappeja rikottiin ja tavaroita katosi.

Kiinalaisilla nuorilla on klassinen ongelma: intoa riittää, tilaisuuksiakin on tarjolla, mutta tietoa ei löydy mistään. Ei ihme, että seksitaudit klamydiasta AIDSiin leviävät. Kondomeja on myynnissä, mutta vastikään kondomimainos poistettiin katukuvasta "liian pikanttina".

Ongelmien syyt löytyvät lähihistoriasta.Asuntopula, nuorten lähettäminen maaseudulle, avioparien sijoittaminen eri puolille Kiinaa vuosikausiksi, seurustelun julistaminen poliittisesti taantumukselliseksi (mistä saattoi seurata vankilaa tai työsiirtolaa jopa kahdeksikymmeneksi vuodeksi)ja yleensä syvä kuilu sukupolvien välille ovat aiheuttaneet joidenkin kymmenien vuosien katkon niin luonnollisessa asiassa kuin tiedon siirrossa sukupuolten välisissä asioissa. 80-luvulla Suomessakin myytiin englanninkielistä lehteä "China Today", jossa annettiin mm. neuvontaa aviopareille. Tarinat sellaiset kuin nuoripari, joka kolmen vuoden avioliiton jälkeen tuli lääkäriltä kysymään lapsettomuutensa syytä ja paljastui, että heillä ei ollut hämäränkalpeaa aavistusta siitä, mikä oli tarkoitus panna minne, olivat arkipäivää. Samoin juttu miehestä, joka otti eron vaimostaan, koska tämä tuli raskaaksi täysin aviollisesti, vaikka horoskoopin tekijä oli ilmoittanut oikean hetken olevan vasta kuukausien päässä.

Luulisi, että isät ja äidit ovat oikeita henkilöitä neuvomaan, mutta useat poliittiset takinkäännökset ovat synnyttäneet uskon vanhempien sukupolvien täydestä "taantumuksellisuudesta" ja halveksunnasta vanhan kansan opetuksia kohtaan. Miten olisi pieni laiton länsimaiten videoiden levittäminen Kiinaan? Suokoon luoja sentään, ettei pornofilmien, hämmennys on jo ilmankin liian suurta.