tiistaina, heinäkuuta 12, 2005

Asvalttinen ikiliikkuja

Muuallakin on varmaan koettu samaa, mutta Tampereella on kehitetty asvalttinen ikiliikkuja. Esimerkkinä mainittakoon Tampereen Itsenäisyydenkatu, jonka asvaltointi saatiin valmiiksi viime viikolla. Tällä viikolla katu on taas revitty auki. Päällystystyöstä oli ilmoitettu puoli vuotta sitten tiedoksi kaikille kaupungin laitoksille. Siitä huolimatta kaukolämpöyksikkö kehitti vastustamattoman himon kadun repimiseen heti, kun päällystystyö saatiin valmiiksi. Verkkopäällikön mukaan kaivanto saadaan umpeen tällä viikolla. Kahden viikon kuluttua se taas revitään auki. Ehkä jokin osasto - vaikkapa puhelinmiehet - kehittävät tarpeen repiä se taas; sillä tavoin päästäänkin mukavasti syyssateisiin.

Sama temppu tehtiin TAYSin kohdalla. Ensin vedettiin erityishiljainen asvaltti tiehen ettei sairaalan toiminta häiriytyisi. Sitten toimitettiin paikalle erityisäänekkäät kadunrikkojat. Siellä asialla ovat vesiputkimiehet, joten kaukolämpö ehtii vielä tehdä osansa, kunhan vesiputket saadaan monttuun ja asvaltti takaisin.

"Nykytekniikan aikana kaupungin on varmaan vaikeaa pitää yllä informaatiota eri
yksiköiden kesken",

sanoo kauppias, jonka liikkeen oven eteen Itsenäisyydenkadun viimeisin monttu on taas kaivettu. Olen samaa mieltä. Eikö tässä olisi ollut työmaa jollekin näppärälle kesätyöläiselle? Kun kerran kaupungilla ei ole sähköpotia eikä puhelinta, niin ehkä kirjekuriiri olisi toiminut paremmin?