perjantaina, elokuuta 03, 2007

Kerrankin älykäs kommentti

Israel moukaroi torstaina jälleen Gazan kaistaa – tällä kertaa kuitenkin vihanneksilla, hedelmillä ja kananmunilla. Maan armeija keskeytti vihreän hyökkäyksen nopeasti, mutta pehmeään pommituskampanjaan osallistuneet eteläisraelilaiset saivat silti viestinsä perille.

"Koska hallitus ei ole tehnyt mitään (lopettaakseen palestiinalaisten raketti-iskut), päätimme ottaa oikeuden omiin käsiimme", sanoi Sderotin kaupungin tukikomitean johtajaksi itseään kutsuva Jigal Tzur.

Komitea toteutti aikeensa rakentamalla omatekoisen laukaisimen syttyvällä nesteellä valetusta putkesta. Laite sinkosi Gazaan Beit Hanunin kaupunkia kohti tomaatteja, kurkkuja, kananmunia, mangoja ja maissintähkiä.

Etelä-Israel on joutunut jo kuuden vuoden ajan palestiinalaistaistelijoiden raketti-iskujen kohteeksi. Iskuissa on kuollut yhdeksän ihmistä. Suurin osa raketeista on ammuttu juuri Sderotin kaupungin liepeille. (HS)


Kerrankin älykäs kommentti. Tähän asti Israel on lähettänyt puskutraktoreita nuijimaan ihmisten kodit maan tasalle. Minä kyllä tietäisin, herättäiskö rauhantahtoani kotitaloni tuhoaminen.

Nyt Sderotin kaupunki on esittänyt kaksivaiheisen viestin:

1. Jos pommitatte meitä, me pystymme pommittamaan teitä.
2. Teillä on nälkä, meillä on ruokaa. Hyötyisimmekö yhteistyöstä?

Enemmän tällaista - älyä, ei voimaa.