tiistaina, elokuuta 29, 2006

Ylimielisyyttä

Ei ole ihme, että Suomessa kärsitään sairaanhoitajapulaa. Esimiesten asenne täysin oikeisiin pulmiin on usein suorastaan käsittämätön.

Tampereen TAYSissa (josta kuulee koko ajan ikävämpiä tarinoita, mitä tulee potilaiden pompotukseen) on ollut jo vuosikausia paheneva pysäköintipaikkapula. Uusia rakennuksia tehdään ahtaaseen tilaan, mutta autoihin ei kiinnitetä huomiota. Potilaat kärsivät, potilaiden omaiset pysäköivät vääriin paikkoihin ja saavat komeita sakkoja, taksit kiroilevat. Tampereen Mummon Kammari kehitti jopa kokeilun, jossa vapaaehtoiset heiluriliikenteenä veivät sairaalaan ja sairaalasta etäiselle parkkipaikalle päätyneitä ihmisiä.

Pahiten kärsii henkilökunta. Työ on kolmivuorotyötä vuoden kaikkina päivinä eikä henkilökunnalle ole merkitty pysäköintipaikkoja. Liikennelaitos saa osansa ryöpystä - kun syysaikataulut tulivat, joku sairaanhoitaja vaati saada tietää, miten hän pääsee bussilla töihin sunnuntaiaamuna kello seitsemän, kun ensimmäinen bussi lähtee klo 9.

Nyt on sairaalan taholta reagoitu. Pysäköinti ulkoistetaan ja kaikki paikat tulevat maksullisiksi. Pysäköinti voi uudistuksen jälkeen maksaa sairaalan työntekijälle jopa 50 euroa kuussa.

Työntekijät ovat keränneet adressiin 500 nimeä järjestelyn vastustajilta. Allekirjoittajia on ylilääkäreistä vartijoihin. Mikä on sairaalan vastaus?

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tilakeskuksen johtaja Pekka Sepponen (no, jo on titteli!) vastaa työntekijöiden yhteiseen huoleen näin:

Työnantaja ei vastaa siitä, millä kulkuneuvolla työntekijät tulevat töihin.

- Työntekijät voivat aivan vapaasti valita auton sijasta julkisen kulkuneuvon. Myös asuinpaikka on jokaisen henkilökohtainen päätös. (Aamulehti)


Sillä tavalla, märkää rättiä vain päin pläsiä. Varmaan TAYSiin suorastaan tungeksitaan töihin.

1 Comments:

Blogger Ana said...

Motivointia, you know.

Sanattomaksihan tuo vetää. Mutta ehkä sairaaloissa on tapana oikoa mutkat just tuolleen; eikös ne ole muutenkin paikkoja joissa autoritäärisyys pörrää ihan toisissa sfääreissä kuin täällä Maa-planeetan puolella.

4:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home