perjantaina, elokuuta 04, 2006

Eri laki rikkaille...

Pojan ympärileikkaus on tuottanut ensimmäisen tuomion Suomessa. Juttu on hiukan hämmentävä, koska Suomessa on ympärileikattu esimerkiksi juutalaisia poikia jo 150 vuotta ilman rangaistuksia. Leikkaukset on tehty yksityislääkäreillä. Tämä tuomion saanut leikkaus oli myös lääkärin tekemä, mutta teko tapahtui muslimikodissa.

Laillista vai laitonta? Joka tapauksessa koira ei olisi perään haukkunut, jos tämäkin olisi tehty yksityisklinikalla. Ne ovat kuitenkin kalliita. Laki on epäselvä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että aviomies ilmiantoi vaimonsa. Kuten usein käy, piiloon jääneet seikat ovat mielenkiintoisempia kuin paljastetut.

Laki olisi syytä saada selvemmäksi ettei käräjäoikeuksien tarvitse kahlata hetteikössä. Liisa Hyssälä ei kuitenkaan ole saanut viedyksi lakiesitystä eteenpäin.

Myös sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä esitti pari vuotta sitten, että valvotusti sairaalassa tehtävät ympärileikkaukset hyväksyttäisiin. Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ei kuitenkaan toistaiseksi ole vienyt lakiesitystä eteenpäin. (YLE)


MIksiköhän? Eikö vähemmistökansalaisuuksilla ole merkitystä, vai onko muuten vain mukavampi hyssälöidä polkupyöräkypärien kanssa? Joko poikia saa ympärileikata sairaalassa terveyskeskusmaksulla, tai Suomen juutalaiset jäävät tästä lähtien ympärileikkaamatta. Eikö se olisi reilua? Miten on, Ben Zyscowicz?

Amerikassa muuten harrastetaan ympärileikkausta hygieniasyistä...


1 Comments:

Anonymous Timo said...

Voihan sitä tietysti sanoa tehtävän hygieniasyistä, muttei siinä silti perää ole. Perimmäinen syy on estää nuoria 'saastuttamasta' itseään masturboimalla ja muut syyt on keksitty sitten selittelemään...

7:05 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home