maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Tuula Sariolan kirjailijaohjeet

Olen seurannut huvittuneena hulabaloota Tuula Sariolan kirjailijanuran ympärillä. Siinä vaiheessa nousivat niskakarvat pörhölleen, kun Tuula Sariola alkoi julkisesti valittaa, että "paras ystävä petti". Kuka sai rahat? Eikö Sariola tiennyt, että hänen nimensä esiintyi kerta toisensa jälkeen toisen kirjoittaman kirjan kannessa?

Kuka muuten todella sai rahat? Tuskin ystävätär kirjoitti kirjan toisensa jälkeen muutamasta vanhasta leningistä, niin että verottaja voi olla jutusta kiinnostunut. Joka tapauksessa Tuula Sariola on suurella riemulla esiintynyt "suurena kirjailijana" esimerkiksi Karjalohjan kunnan Internet-sivuilla:

Kirjallisena esikuvanaan Tuula Sariola pitää ehdottomasti aviomiestään Mauri Sariolaa. Hän kertoo pitäneensä hänen tuotannostaan jo ennen kuin he tapasivat. Tietysti myös Agatha Christie ja monet monet muut kuuluvat suosikkeihin.

"Kirjoittaminen vaatii sinnikkyyttä. Vain aina uudelleen ja uudelleen harjoittelemalla oppii. On luettava myös hyvin monipuolisesti ja paljon ja pyrittävä määrätietoisesti lopputulokseen."

Näitä ohjeita hänen mielestään ei voi liikaa korostaa aloittelevalle kirjoittajalle.


Tämän kaiken jälkeen Sariola sanoi nimellään kirjoitettujen kirjojen olevan kaiken lisäksi huonoja kirjoja.

Puhutaan selkään puukottamisesta. Miltähän Ritvasta nyt tuntuu?