lauantaina, helmikuuta 25, 2006

Työstressi

Timjami on jo pikkuisen vieraantunut työelämästä, mutta muistaa vielä hyvin, että kaikilla ei ole asiat yhtä hyvin kuin kansanedustajilla. Iltasanomat kirjoittaa kansanedustaja Susanna Rahkosen stressilomasta. Susanna on sanonut ihan omin sanoin:

Lopulta tuli univaikeuksia, mikä herätti minut.

En tiedä, oliko Susannalla tietoinen sanaleikki mielessään vai tuliko tuo noin vain tuosta. Joka tapauksessa siinä työelämässä, missä Timjami haaskasi omaansa ja työnantajan aikaa, työpaikkalääkäri olisi nauranut ulos sairausloman pyytäjän, jolla vain olisi ollut univaikeuksia. Kaikilla oli univaikeuksia. Hyvässä lykyssä olisi voinut saada unilääkereseptin.

Rosa Meriläinen sai myös puolitoista kuukautta lomaa työuupumuksesta. Hän pyörtyi televisioruudussa kaikkien nähden. Meillä kupsahteli naisia oikealle ja vasemmalle, eikä edes lähetetty loppupäiväksi kotiin. Tiedän tapauksen, jossa tietokone oli asetettu portaiden välitasanteelle. Työntekijä pyörtyi päivittäin kuumuuden ja hapenpuutteen vuoksi. Ei mitään reaktiota. Sitten tietokone sanoi työsopimuksensa irti kuumuuden vuoksi, ja se herätti työnantajan. Kone siirrettiin parempaan paikkaan.