keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2005

Näkymättömät koirat

Onnettomuuksien sattuessa julkaistaan tunnollisesti ihmisille ja omaisuudelle sattuvat vahingot, mutta kissat ja koirat jätetään huomiotta. Viimeisin esimerkki oli Barcelonassa sattunut pommiräjähdys. Yleisradion uutinen kertoi jopa, että pommi oli sijoitettu kahvikannuun ja yksi poliisi loukkaantui. Sen sijaan jätettiin maintisematta, että poliisikoira kuoli. Poliisikoirat ovat poliisivoimien täysvaltaisia jäseniä ja pelkästään sillä perusteella olisi pitänyt asia tuoda esiin.

Kun Suomessa sattuu tulipaloja, väkivallantekoja ja auto-onnettomuuksia, menehtyneet eläimet useimmiten jätetään mainitsematta. Iltapäivälehdet uskollisimmin muistavat nelijalkaiset. Ehkä eläimet ovat mitättömämpiä kuin vaikkapa palossa tuhoutuneet autot, mutta lähi-ihmisille menetys on suuri. Useammin haluaisinkin uutisia, joissa kerrotaan, että perhe pelastui rajusta tulipalosta, omaisuudelle sattuneet ovahingot eivät olleet suuret, ja sitten muistetaan jatkaa, että "perheen koira menehtyi palossa". Koira on tärkeämpi kuin joku palanut televisio.

2 Comments:

Blogger Veloena said...

Aivan, tämä aina minuakin närästää. Esimerkiksi kun tsunami iski, tietoja eläinuhreista piti oikein etsimällä etsiä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen sivuilta. Tuskin kovin moni sinne normaalisti eksymätön löysi. Ei ihme, että ihmiset toisinaan näyttävät ajattelevan, että maailma ja luonto ovat ihmistä, eivät muita eläimiä vastaan...

9:51 ap.  
Blogger Pinttis said...

Aivan oikeassa olet, minuakin on ihmetyttänyt että eikä tulipaloissa yms. eläimet jkärsi vai miksei niitä mainita? Aivan ihme touhua, eläinhän on monelle yhtä tärkeä kuin ihminen, jopa tärkeämpikin. Voisikohan tehdä jonnekin valituksen asiasta?

7:38 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home