lauantaina, toukokuuta 07, 2005

Viettelevät ufonaiset

Ufo-usko tuntuu liittyvät valtioiden murrosvaiheisiin. Yhdysvalloissa iski ensimmäinen ufo-kuume 50-luvulla, jolloin kuumasta sodasta oli jouduttu kylmään, sodasta palanneet miehet hakivat taas paikkaansa siviiliyhteiskunnassa ja naisia hätisteltiin takaisin kotiin vapauttamaan miehille työpaikat.

Suomessa varsinainen ufoaalto oli maaltamuuton vuosina. Lama oli sen verran mykistävä kokemus, että se vaiensi ufotkin. Neuvostoliiton kukistumisen aikoina ufoja nähtiin jopa Moskovan Gorkin puistossa.

Nyt on Kiina taloudellisen muutoksen kourissa. Eipä ihme, että maatyöläisetkin saavat lähikontakteja ufoihin. Maalaustyöntekijä Meng Zhaoguo väittää olleensa niin sanotusti sillai 6-metrisen ufonaisen kanssa. Naisella oli kuusi sormea, mutta muuten hänessä ei Zhaoguon mielestä ollut mitään erikoista. Näin kertoo STT.

Zhaoguon vaimo ei ole ollut moinaankaan. Niinpä skeptisenä länsimaalaisena epäilen, että Zhaoguolla oli tapana kapakoista tullessaan keksiä viipymiselleen vaihtelevia syitä, ja nyt olivat tavalliset syyt sattuneet loppumaan. Joka tapauksessa ufo-olentojen on täytynyt olla yleinen keskustelunaihe: mistä sellainen muuten olisi maalarin mieleen tullut? (Kieltäydyn uskomasta, että joku kuusimetrinen nainen olisi seksuaalisesti kiinnostunut jostakin lyhyenlännästä kiinalaismiehestä. Tulee mieleen tuhma vitsi hiirestä ja norsusta.)

Kiinan ufouskovaisia on myös 67-vuotias, eläkkeelle jäänyt professori Sun Shili. Hän taas tulee olemaan yksi 21-henkisestä delegaatiosta, kunhan ufo-olennot virallisesti ottavat yhteyttä. Mahtaakohan Rauni-Leena Luukanen tuntea tämän professorin? Tarkoitan, että ei kai sitä noin vain tärkeään tilaisuuteen pyydetä jotakin eläkeläispappaa, ellei hänellä ole valmiiksi vahvoja kontakteja.

Toivottavasti katsastavat vieraiden värin ensin. Suomalaisten ufo-keskustelujen mukaan harmaat ovat vaarallisia. Vihreiden ufo-olentojen kanssa saattaakin ruveta juttusille.