lauantaina, toukokuuta 21, 2005

Saddamin pöksyt

The Sun -lehti julkaisi valvontakameroiden kuvia Saddam Husseinista alushousuissaan pesemässä housujaan (toisen The Sun -lehden artikkelin mukaan sukkiaan) ja nukkumasta. Maailmalla nousi huuto ja haloo. Amerikkalaiset ovat yhtäkkiä kovin huolissaan Geneven sopimuksesta. Mainio asia, että heille on valjennut sellaisen sopimuksen olemassaolo, ehkä he alkavat toteuttaa sitä vähemmän kuuluisien vankienkin suhteen.

New York Times pohtii, milloin kuvat on otettu, koska vuosi sitten Saddam siirrettiin Irakin oikeuslaitoksen alaisuuteen eikä hän sen jälkeen enää kuulu Geneven sotavankisopimuksen piiriin. The Sun -lehti kummastelee, miksi joukkomurhaajan pyykinpesusta pidetään meteliä, ja ilakoi:

Bush probes Saddam's pants

New York Times kuvailee The Sunin artikkelia näin:

Other shots inside the newspaper showed Mr. Hussein seeming to sleep and walking in a long robe. Page Three, usually devoted to semi-nude photos of young
women, showed Mr. Hussein wearing a white Arab galabiyah robe as he did laundry by hand. The caption described him as "a pathetic figure as he washed his
trousers in jail."

Kummastelen, miksi Saddamin pitää itse pestä pikkupyykkinsä. Niin vaikeaa kuin vankilassa onkin, tavallisesti huonepalvelu toimii. Olen sitä paitsi sitä mieltä, että The Sun on väärässä. Jos Saddam mestattaisiin julkisesti keskellä jalkapallostadionia, se olisi ihan paikallaan, mutta valokuvien ottaminen ja julkaiseminen on pikkumaista kiusantekoa. Tyrannien kohtelussa ei pitäisi olla mitään pikkumaista, se vie draamalta pohjan. Kummastelen lisäksi teoriaa, jonka mukaan kuvien julkaisu veisi pohjan Irakin vastarintaliikkeeltä osoittamalla, miten alas Saddam onkaan vajonnut. Eikö heillä ole Valkoisessa Talossa yhtään psykologia? Eivät tällaiset kuvat alenna kuvattavaa, vaan ne lisäävät sääliä kauhuun.

4 Comments:

Blogger chaudes said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

3:35 ip.  
Blogger chaudes said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

3:36 ip.  
Blogger chaudes said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

3:40 ip.  
Blogger chaudes said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

3:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home