lauantaina, huhtikuuta 23, 2005

Chicagon Maria


Alikulkutien Maria

Chicagossa on alikulkutien seinään ilmestynyt epämääräinen läikkä, jonka väitetään muistuttavan Mariaa. Sen väitetään myös ilmestyneen siihen paavin kuoleman ja uuden paavin valinnan aikoihin, joten se siis on ihme.

Alikulkutiellä on liikenne vaikeutunut, kun sadat ihmiset tuovat kukkia ja kynttilöitä, polvistuvat ja rukoilevat. Ketään ei kummastuta, että edesmennyt paavi olisi valinnut näin omituisen paikan ja muodon ihmeelleen.

Muutama viikko sitten pikkujoessa Yhdysvalloissa ajelehti ristiinnaulitun kuva. Sen sijaan että olisivat etsineet mahdollista kirkkoon murtautunutta tai muuta kuvan jokeen heittäjää, monet julistivat senkin ihmeeksi.

Ei ihme, että Carl Hiaasenin kirjassa nainen ansaitsi esittelemällä muovista Marian kuvaa, joka naisen aviomiehen ja parfyymipullon avulla itki tuoksuvia kyyneliä. Kun samassa kaupungissa toisen naisen aamiaismunakkaaseen ilmestyivät Jeesuksen kasvot, nainen raivostui. Häntä lohdutti kuitenkin, että kilpaileva ihme oli lyhytaikainen - omeletti ei säily.