torstaina, tammikuuta 26, 2006

Demokratia OK, mutta meidän demokratiamme

Nyt olemme perimmäisten kysymysten äärellä Palestiinan tilanteessa. Vaaleista ei vielä ole väitetty muuta kuin että ne olivat lailliset. Kansa valitsi Hamasin. Fatah otti palikkansa pois leikistä. Israel ja Yhdysvallat kieltäytyvät olemasta missään tekemisissä hallituksen kanssa, johon Hamas osallistuu.

Jos kansa demokraattisesti valitsee hallituksen, josta ei pidetä, pitääkö kunnioittaa demokratiaa vai muiden maiden mielipidettä? Tätä kysytään monessa maailmankolkassa. Jos Hamas on tullut valtaan parlamentaarisesti, onko se terroristipuolue? Mikä on terroristipuolue? Mitä siihen tulee, mitä sanomista Israelilla on noin periaatteelliselta kannalta, koska vanha polvi on kaikki vanhoja terroristeja. Mikä teki Fatahista hovikelpoisen, koska senkin johto käsittää vanhoja terroristeja? Ja niin edelleen. Kumpi on tärkeämpää, etiikka vai politiikka?

Ja onko vaihtoehtoja? Se kai on tärkeintä. Kansa on puhunut, kiusallista kyllä.

1 Comments:

Blogger Taviokuurna said...

Fatahista en tiedä, mutta eikö ulkomaailman ongelma ole nimenomaan se, että kansa valitsi valtaan ryhmän, jonka säännöissä/toimintaohjelmassa (mikä lienee, mediassa tästä on puhuttu) määritellään tavoitteeksi Israelin valtion tuhoaminen ja keinoksi mm. väkivalta? Kyllä muilla valtioilla on mielestäni oikeus päättää, minkälaisten vallankäyttäjien kanssa ollaan miten hyviä kavereita (ja kenelle rahaa annetaan). Mutta se ei toki tarkoita samaa kuin (ilmeisesti?) rehellisen vaalituloksen suora arvostelu "kansa valitsi väärin" -tyyliin.

11:20 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home