keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007

Viestintää vessapaperirullilla

Kummastuksempaa ja kummastuksempaa. Nyt sanotaan, että Merikukka Forsius puolusti Vanhasen kunniaa.

Kansanedustaja Merikukka Forsius (vihr) puolusti pääministeri Matti Vanhasen kunniaa.(Ilta-Sanomat)


Pääministerin mielestä vessapaperirullalla heittäminen oli hyvä viesti.

- Sitä en nähnyt, osuiko hän johonkin vai ei, mutta minusta se oli hyvä symbolinen viesti siinä tilanteessa, Vanhanen katsoo. (IL)


Louskuttipa kyseinen mies pääministerille, Merikukalle vai yleensä vain, juttu on nolo. Minun mieheni ainakin on sitä mieltä, että hänen kuuluu puolustaa minua eikä toisin päin; omaa kunniaansa hän osaa puolustaa itsekin. Niin luulisi Vanhasenkin osaavan - onhan hän aikuinen mies.

Vessapaperirullien heittely on myös hiukan outo viestintäkeino. Jos se on hyvä viesti, voisi eduskuntaan hankkia vessapaperitelineitä oville tai ainakin ministerien aitioon. Olisi sitä hauska katsella televisiosta, kun kyselytunnilla rullat lentelisivät. Lueskelin aikoinani Goassa paikallista lehteä. Siellä parlamettiedustaja oli heittänyt toista lasisella tuhkakupilla. Heittäjä puolustautui sanomalla, että hänellä vain sattui olemaan tuhkakuppi kädessä, kun tehosti puhettaan liikuttamalla kättään laajassa kaaressa. Toivottavasti poliitikot eivät terävämmissä väittelyissä siirry käyttämään terävämpiä aseiita kuin vessapaperi.