tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Duoda duoda

Optimismi on hieno asia, mutta joskus se on hiukan tarkoitushakuista - kuten silloin, kun YLEn uutiset kertovat, että joka viides digin hankkinut talous on kokenut ongelmia käyttöönotossa ja kolmella viidestä on katseluun tai käyttöön liittyviä pulmia:

Yleisimmin ne liittyvät tekstitykseen, mutta monella on valittamista myös kuvanlaadusta tai laitteen jumiutumisesta. (YLE Uutiset)

YLEn aurinkoinen johtopäätös on, että

Suurimmalla osalla se on siis sujunut hankaluuksitta. (YLE Uutiset)

Tosin digiä vielä hankkimattomista on ikävä taipumus lykätä laitteen hankintaa.

Yleisimmin digisovittimen tai digitaalisen tv-vastaanottimen hankkimatta jättämistä perustellaan tarpeettomuudella, mutta sen merkitys on vähenemään päin.

Toiseksi yleisin syy on halu odottaa vielä laitteiden kehittämistä. Muita syitä ovat laitteiden kalleus ja uuden sisällön niukkuus. (YLE Uutiset)

YLE voi siis nukkua yönsä rauhassa, kaikki on maassa hyvin. Suuri digiprojekti on ilmiselvästi menestys. Tyytyväisempiä ovat maassa vain VR Pendolinoihinsa (joista ainakin puolet tulee perille) ja kaikki puolueet vaalikmapanjoihinsa, jotka voat selvästi parempia kuin toisten puolueiden vaalikampanjat. Tämä viimeinen oli Timjamin pakollinen puuttuminen vaalikeskusteluun, jota ilman ei yksikään itseään arvostava media saa olla.