lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

Irakin joukkomurhat

Irakissa on paljastumassa käänne, joka tapahtui aikoinaan Vietnamissa; Yhdysvaltojen armeijan moraali on murtumassa ja armeija muuttumassa murhaajajoukoksi. The Independent -lehden Robert Fisk kirjoittaa alkaneensa epäillä pahinta, kun hänen vanha ystävänsä - eräs Bagdadin kokeneimmista lääkäreistä - kertoi hänelle ruumishuoneella, että amerikkalaisten tuomille ruumiille kielletään tekemästä ruumiinavauksia:

"Everyone brings bodies here," he said. "But when the Americans bring bodies in, we are instructed that under no circumstances are we ever to do post-mortems."

Oheinen kuva on italialaiselta Internet-sivulta. Se on otettu Ishaqissa, jossa amerikkalaisten virallisen totuuden mukaan kuoli yksi terroristi, yksi nainen ja kaksi lasta. Irakilaisten mukaan Ishaqissa kuoli ainakin viisi lasta ja neljä naista.

"Syytökset siitä, että joukot teloittivat perheen ja määräsivät sen jälkeen heidän talonsa tuhottavaksi ilmaiskulla, ovat täysin perättömiä", sanoi kenraalimajuri William Caldwell yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

"Tutkimustemme mukaan maajoukkojen komentaja toimi terroristeja vangitessaan ja tappaessaan taistelujoukkojamme Irakissa sitovien sääntöjen mukaan." (HS)

Los Angeles Times ei myöskään hyväksy virallista totuutta. Se uskoo enemmän AP:n ja BBC:n kuvamateriaaliin, jonka mukaan naiset ja lapset ovat kuolleet päähaavoihin ja heidät on sidottu sitä ennen. Suomen tiedotusvälineet eivät vielä ole tilanteen tasalla; jo perjantaina Yhdysvaltojen viranomaiset myönsivät Ishaqissa kuolleen neljätoista siviiliä:

The Associated Press said Friday that video shot by one of its cameramen and broadcast by the British Broadcasting Corp. this week showed some bodies, including those of several children, with deep head wounds that the AP said could have been caused by bullets or shrapnel.

The U.S. military initially reported that four people, a suspected insurgent and three civilians, were killed in the March 15 raid. But Friday, officials acknowledged that nine other noncombatants had been killed, calling the additional casualties "collateral deaths."


Koskahan Irakista aletaan lähettää korvia voitonmerkeiksi kotiin kuten Vietnamista?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Eipä se vastapuolikaan niin kiltti ole. Tähän johtopäätökseen voi tulla helposti kaivamalla netistä esim. videon, jossa Nick Bergiltä leikataan pää irti. Sodassa on vain häviäjiä.

6:20 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home