maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Nuttier than squirrel's breakfast

Britannian ulkoministeri Jack Straw on voinut saada potkut, koska hän sanoi Bushin uhkauksen käyttää ydinasetta Irania vastaan olevan "nuts", kirjoittaa The Independent.

Pakko olla samaa mieltä Jack Strawn kanssa. Pelkkä sotilaallinen isku Irania vastaan olisi huono liike, mutta ydinisku on järjelle käsittämätön. Jos Bush on valmis tuhoamaan maapallon saadakseen toisen luokan öljyvaltion tunnustamaan häviönsä sanasodassa, hänet pitäisi panna pakkopaitaan.

They say President George Bush was furious that Mr Straw said it was "nuts" to use nuclear weapons against Iran, an option reported to be under active consideration in Washington. (The Independent)
Iltalehti raportoi samasta asiasta käyttäen korrektia sanaparia "täysin järjetön". Minusta "nuts" tiivistää tilanteen neljään kirjaimeen. Ilmeisesti Bush ottaa kuitenkin tunnetun amerikkalaisen sanonnan "nelikirjaimisista sanoista" kirjaimellisesti ja veti herneen nenäänsä. "Tietäisitpä, poikani, miten vähällä järjellä maailmaa hallitaan", sanoi Ruotsin kansleri Axel Oxenstjaerna jo 30-vuotisen sodan aikana.

3 Comments:

Blogger Erastotenes Aleksandrialainen said...

Ydinaseen problematiikka on se, että se on liian raju käytettäväksi. Poliittinen hinta ydinaseiskusta olisi se, että todennäköisesti suurin osa maailman maista alkaisi harkita oman ydinaseen hankintaa. Samaan aikaan Yhdysvallat olisi menettänyt kasvonsa.

Ydinaseen käytöllä voi vain uhata. Uhkaus on uskottava, jos vastapuoli pitää uhkaajaa niin hulluna, että tämä saattaisi tosiaan panna uhkauksensa käytäntöön. Sekä Bush että Khameini täyttävät tämän ehdon mainiosti.

Toisaalta ydinaseuhkailu Irania vastaan osoittaa, että Yhdysvaltain mahdilla on rajansa. Jokainen tajuaa, että Yhdysvallat ei voi käydä rajoitettua sotaa Irania vastaan. Ainoa mahdollisuus on koko maan mobilisointi, mikä ei tällä hetkellä onnistu poliittisesti, tai ydinsota. Kolmaa vaihtoehto on sopia hiljaisesti siitä, miten monta ydinasetta Iran saa valmistaa.

9:50 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

6:46 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

6:50 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home