maanantaina, toukokuuta 01, 2006

Globalisaatio ja ambulanssi

Helsingissä noin 200 nuorta on "vastustanut globalisaatiota" rikkomalla ikkunoita, sytyttämällä tulipaloja, heittämällä kaasupullon tuleen, kivittämällä poliiseja ja palokuntaa ja estämällä ambulanssin pääsyn potilaan luo.

Mitähän globalisaatioon vaikuttavat nämä teot? Kun ambulanssi hälytetään, kysymys on useimmiten ihmishengestä. Kun kaasupullo räjähtää, kysymys on silloinkin ihmishengistä. Palokunta tekee vaarallista työtä ihmisten auttamiseksi. Näitä nuoria ei voi kutsua muulla nimellä kuin aivoinvalidit.

5 Comments:

Blogger Lentojätkä said...

Ei kai ne mitään globalisaatiota vastustaneet, vaan vaativat perustuloa?

11:34 ip.  
Blogger Mette said...

Lehtien mukaan vastustettiin globalisaatiota ja kaupallisuutta. Minusta kuitenkaan perustuloa ei pahasti auta, jos estetään ambulanssia menemästä kohteeseensa - olen niin monta kertaa odottanut sydän sykkyrässä rakkaan omaisen vierellä ja laskenut minuutteja. Kaasupullojen heittely tuleen ei myöskään paranna perustuloa - olen nähnyt kaasuvaraston räjähdyksenkin. Se lähinnä vähensi perustuloa. Niin, ja palomiehet ja poliisit ovat ihan oikeita ihmisiä, jotka yrittävät melko pienellä palkalle tehdä usein vaarallista työtä toisten hyväksi. Joten olen VIHAINEN!

5:59 ip.  
Blogger Lentojätkä said...

Minä olen täysin samaa mieltä että väkivallassa, palomiesten kivittämisessä tai kaasupullojen heittämisessä tuleen ei ole mitään järkeä. Makasiineilla riehuneet ovat ääliöitä, tai sitten hyvin syrjäytyneitä.

Alkuperäinen, sivuseikkaan viitannut känninen kommenttini viittasi ainoastaan siihen, että laiskojen toimittajien jatkuvista väitteistä huolimatta globalisaatiota ei ole suomessa mielenosoituksin vastustettu enää vuosiin. On kyllä vaadittu erilaista globalisaatiota ja nyt tällä kertaa vastustettu toimeentulon epävarmuutta.

Tämä on tärkeä erottelu sen johdosta, että on olemassa myös ihmisiä, jotka vastustavat globalisaatiota. Esimerkiksi Suomessa tuolla Perussuomalaisten suunnalla.

Kun radikaalit laitavasemmistolaiset vaativat rajojen kaatamista, kyse ei mitenkään voi olla globalisaation vastustamisesta, vaan päinvastoin toisenlaisen, laitavasurihippien mielestä tasa-arvoisemman globalisaation vaatimisesta. Rajattoman maailman vaatimista voi kai jo pitää aika äärimmäisenä globalisaation kannattamisen muotona, sen vastustamisen sijaan?

Se, että joukko toimittajia toistaa vanhaa globalisaation vastaista litaniaa kuin rikkinäinen levari, on ainoastaan surullinen todiste ammattikunnan henkisestä laiskuudesta.

Tai ehkä se ei ole laiskuutta, vaan syvällistä ymmärrystä siitä että yksinkertaistaminen, liioittelu ja tutut kaavat myyvät hyvin lehtiä.

3:48 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Lisää urpoilua sulta.

Eihän niitä riehujia ollut kuin joitain kymmeniä.

Ihme kun et väitä että tuhannet ihmiset riehuivat.

Käytännössä siellä oli joku kappale niitä riehujia

4:41 ip.  
Blogger Mette said...

Timo Riitamaa: kannatan ehdottomasti peruspalkkaa ja on valitettavaa, että tätä vatimusta ei lehdissä tuotu julki. Kiitän korjauksesta.

Jamppa, edelleen Hesasta: ei riehujia tarvittu kuin joitakin kymmeniä. Heidän toimintansa olisi ollut täysin tuomittavaa, vaikka vain yksi olisi riehunut. Viittaan edelleen kommenttiini. On raivaostuttavaa, miten paljon tuhoa yksikin p-pää sa aikaan, kun oikein huonosti kohdalle osuu.

11:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home