torstaina, toukokuuta 11, 2006

Nokkavat avuntarvitsijat

Tjaah. Meille kerrotaan, että Pohjois-Korea sallii taas avustaa itseään.

Pohjois-Korea ilmoitti vajaa vuosi sitten, että se ei enää halua apua WFP [Maailman elintavikeohjelma] :ltä. Syyksi Pohjois-Korea sanoi sen, että "eräät maat ovat politisoineet humanitaariset avustuskysymykset". (Iltalehti)

Aiemmassa ohjelmassaan WFP ruokki kymmenen vuoden ajan noin kolmannesta maan 23 miljoonasta asukkaasta. (HS)

Pohjois-Korea on kuitenkin karsinut kelpuuttamansa avun määrää. Perusteeksi se sanoo, ettei halua tukea riippuvuuden kulttuuria. Lisäksi sadot ovat sen mukaan paranemassa.
-----
WFP:n Aasian-toimintojen johtajan Anthony Banburyn mukaan on liian aikaista sanoa, millainen sato Pohjois-Koreaan on tänä vuonna tulossa. (YLE)


Puhutaan ylpeistä köyhistä, mutta joku tolkku on oltava talkkunansyönnissäkin. Tällä menolla pohjois-korealaiset loppuvat kesken ennen kuin apu saadaan kattavaksi. Nyt maa suostuu pitkin hampain ottamaan vastaan apua raskaana oleville naisille, mutta ei esimerkiksi vanhuksille, jotka saavat eläkkeellään kilon riisiä kuukaudessa. Eikös Aasiassa pitönyt kunnoittaa nimenomaan vanhuksia (toisin kuin vaikkapa Suomessa)?

J.K. Siitä avun politisoimisesta: avustusjärjestöt koettivat varmistaa, että apu meinsi tarvitsijoille eikä armeijalle.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hiukan vastaavaa kuulin jostain, että joissain paikoissa Afrikassa näitä pikkusotia aloittavat ottavat jo suunnitelmissaan huomioon paikalle tulevat kansainväliset avustukset ja miten niistä saadaan siepattua itselle ruokaa yms...

7:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

7:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home