maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Mikä tosimies?

Iltasanomilta on mennyt puurot ja vellit sekaisin. He ovat järjestäneet "Sillä silmällä" -ohjelman homoille "heterokurssin", jonka pääantia tuntuu olevan tuulipuvut, lenkkimakkara ja kiroilu jääkiekkoa katsottaessa.

Ruoaksi kaksikolle tarjotaan lenkkimakkaraa, makaronilaatikkoa ja einespizzoja ja jälkiruoaksi katsomme tippa silmässä jääkiekon MM-kisojen 1995 loppuottelua, jossa Suomen Leijonat kerrankin nitistää Tre Kronorin. Kurssilaiset osaavat mölistä vakuuttavasti.

Haloo, heteromiehet! Nyt on aika nousta vastarintaan. Tätäkö muka tosimiehyys on? En vastusta sinänsä mitään yllä mainituista (enkä tuulipukuja), mutta kovin on kapoinen Iltasanomien mieskuva. Sivutuotteena loukataan Nurmeksen asukkaita.

Vaatetuksessa ja olemuksessa täytyy hakea vaikutteita Nurmeksen kylänraitilta.

En viitsi paneutua siihen itsestään selvään seikkaan, että tunnen paljon heteroita, jotka ovat erittäin tarkkoja solmioistaan ja punaviinistään ja osaavat valita kukkakimpun. Tunnen myös tuulipukuun pukeutuvia naisia, jotka liimautuvat TV:n ääreen jääkiekko-otteluiden ajaksi. Pohdin vain, onko tuulipukuinen homomies jotenkin vähemmän homo tai enemmän mies kuin liituraitaan pukeutunut homomies. Onko liituraitainen heteromies vähemmän hetero tai vähemmän mies?

Iltasanomien juttu on luonnollisesti tarkoitettu huumoriksi, mutta muistutan, että huumorin takana piilee totuus - kysykää Freudilta.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kai kyseisen jutun pointti oli se, että jutussa haluttiin parodioida heterojen käsityksiä homoista.

10:24 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Nykyään tosimiehen tunnistaa siitä, että miehellä on kunnon lihakset [=timmi], paljon rahaa ja hyvän panomiehen maine (jälkimmäistä tarvitaan mm. itsetehostukseen).

Jos miehellä ei ole kehollisia avuja, niin siitä ei ole kulutushyödykkeeksi.

Jos miehellä ei ole tarpeeksi rahaa, hänestä ei voi hyötyä taloudellisesti.

Jos ei ole panomiehen mainetta, on ällökonservatiivinen ja vanhanaikainen (taantunut?) tapaus, mikä ei näin kyynisinä aikoina kerää edes säälipisteitä.

1:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home