maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Pizzeriat tulilinjalla

Taas on Kajaanissa yritetty ulkomaalaista pizzerianomistajaa lyödä ja oven lasikin on rikottu. Ennenkin on hyökätty juuri pizzerioita ja niiden ulkomaalaisia omistajia vastaan - ei vain Kajaanissa, vaan muuallakin.

Syynä ei voi olla muu kuin mustanvihreä kateus, jonka itsessään huomanneiden pitäisi hävetä niin, etteivät ulos kehtaa lähteä. Yleisin julki lausuttu syy hyökätä ulkomaalaisia vastaan on, että "ne vie meidän työpaikat" tai "ne elää meidän sosiaalituella". Pizzerian pitäjä ei taatusti tee kumpaakaan - vai kuvittelevatko nämä uhoonsa tukehtuvat pahoinpitelijät pystyvänsä itse pitämään pizzeriaa? Hyökkäyksillään he vain saavat pizzerian lopettamaan ja taas on yksi mukava paikka vähemmän, jossa istuskella, tavata tuttuja ja saada maittavaa vatsantäytettä. Vaikka näiden nyrkinheiluttajien pollassa ei paljon liikukaan, niin sen verran ainakin pitäisi, että sen tajuaisivat.

Pizzerian vakiasiakkaiden pitäisi panna pystyyn tiukka kampanja. Hullummistakin asioista on kampanjoitu, ja tämä on juuri sitä lähipolitiikkaa, jota kaivataan. No! Julisteet esiin! Barrikadeille siitä! Onhan Kajaanissa sellaista tehtykin, mutta muuallakin on etnisiä pizzerioita. Äkkiä pizzansyöntikampanja pystyyn!


3 Comments:

Blogger Taviokuurna said...

Tämän tekstin sisältöön on helppo yhtyä. (Kirjoitat muuten ylipäänsäkin mielenkiintoisia juttuja!)

Lopussa vain pisti silmääni asia, jota ainakin ympäristöjärjestöissä toimivat saavat usein kuulla: "miksette TE tee jotain sille-ja-tälle asialle?" On helppoa kehottaa toisia tekemään, mutta liian harva on valmis tekemään ITSE jotain asioiden hyväksi. Ympäristöjärjestöjä vaaditaan mielipidekirjoituksissa esimerkiksi pelastamaan Itämeri, mutta samalla kirjoittajat itse jatkavat kirjolohen ostamista ajattelematta asiaa sen enempää.

On toki ymmärrettävää ajatella, että kulloisessakin tapauksessa paras toimija on joku asianosainen tai asiantunteva ryhmä. Kyllä tässä pizzeria-jutussakin paikallisten pizzeriankäyttäjien sanalla on paljon enemmän painoarvoa kuin ulkopuolisten neuvojien. Mutta jokainen voi vaikuttaa asioihin. Itämeri voi pelastua, jos me kaikki päätämme niin. Maahanmuuttajat saavat rauhassa myydä pizzaa, jos meidän kaikkien yleinen asennoituminen sallii sen. Siihen tarvitaan muitakin kuin kajaanilaisia.

11:13 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tuohon edelliseen on vaikea enää mitään lisätä,mutta sanonpa kuitenkin, että vaatii varmaan jotain todella erikoista, jotta suomalaiset lähtevät mesomaan jonkin asian puolesta näyttävästi. Mehän otetaan mitä vaan vastaan, ehkä pikkuisen nurkan takana nurkuen.

8:02 ip.  
Blogger Mette said...

On muuten tullut osallistuttua tällaiseen toiminnan tapaiseen. Kun aikoinaan Tampereella Abu Fuadin kotiin heitettiin pommi, rupesimme meidän perheessä poikkeilemaan hänen likkeessään. Kun sitten (edelleen Tampereella) yhtä pubia sorrettiin taloyhtiössä ja muutama asukas yritti kaikki lakitemppunsa saadakseen pubin pois egyptiläisen omistajan vuoksi, minä ja äitini aina ostoskierroksella poikkesimme sanotussa pubissa. Kun se sitten siirtyi suomalaisomistukseen, lopetimme. Panostamme ei tarvittu enää. (Sitä paitsi pubin taso laski.)

10:47 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home