keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Koiran kuolema

Virkaeläinlääkäri ja kaksi poliisia ovat saaneet syytteen koiran lopettamisesta. Poliisit ampuivat koiraa kylkeen neljä kertaa, koska eivät päässeet kyllin lähelle ampuakseen aivoihin.

Käännyin asiassa aseita tuntevan miehen puoleen. Hänen kantansa on, että tarvitakseen neljä laukausta poliisit olivat käyttäneet Glockia eivätkä esimerkiksi pumppuhaulikkoa. Glockilla osumatarkkuus ei ole riittävän hyvä, jotta voisi riskeerata aivolaukauksen pitkältä matkalta. Poliisien toiminta oli siis oikea, mikäli koira oli niin raivokas. Jos poliisilla olisi ollut pitempi ase, heidän ei olisi tarvinnut ampua kuin kerran. Näin siis aseita tunteva mies.

Jos eläinlääkärin mielestä koira oli niin huonossa hoidossa, että lopettaminen oli välttämätöntä, omistajan 6000 euron vaatimus henkisistä kärsimyksistä joutuu outoon valoon. Tällä syömisellä en usko, että eläinlääkärit kuljeskelevat ympäriinsä tapattamassa ihmisten lemmikkejä. Liiankin harvoin puututaan huonosti kohdeltuihin eläimiin. No, oikeus tekee päätöksensä.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

En uskalla enää koskaan jättää koiraani ulos siksi aikaa, kun käyn kaupassa. Naapuri voi vaikka soittaa poliisille ja sanoa, että naapurissa on heitteille jätetty koira. Ja koirathan tunnetusti puolustavat reviiriään, joten vihaiselta näyttää ulkopuolisen silmissä. Poliisi tulee ja ampuu. Eikö nukutuspiikkejä ole keksitty? Vältyttäisiin oikeusjutuilta. Milloin aletaan ampua puistoon sammuneita, aggressiivisesti puoliunessa öriseviä juoppoja?

11:11 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Koko juttuhan oli tosiaan melko mielenkiintoinen. Naapuri oli ilmoittanut viikon ajan heitteillä olleesta koirasta, omistaja puolestaan kertoo olleensa muualla vain yhden yön. Viereisellä pihalla räksyttävästä koirasta katkeroituneen naapurin mielipiteet voivat vaikuttaa poliisin ja eläinlääkärinkin mielipiteisiin. Ja 6000 euroa on aika suuri summa. Eipä sillä, että kenenkään tekoja puolustelisin. Jamboun kommentti on varsin hyvä.

2:51 ip.  
Blogger Mette said...

Olen itse asiassa yhtä mieltä kummankin kommentoijan kanssa. Eläinlääkärin lausunto on selvittämättä.

5:04 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home