tiistaina, lokakuuta 04, 2005

Outoja petikavereita

Kummallisia vuodetovereita politiikka matkaan saattaa. Nyt olemme samassa EU:ssa Puolan kanssa. Turkki on pientä kauraa verrattuna Puolan kunniakkaan valkoisen kotkan alla majailevien aatoksiin.

Kazimierz Marcinkiewicz on Puolan todennäköinen uusi pääministeri. Hän on kaikkien tahojen mukaan erittäin pätevä talousmies, terävä kuin neula, kykenevä panemaan Puolan talousasiat järjestykseen. Kunniaksi EU:lle, kykenevä poistamaan pelot, että Puolasta tulisi jonkinlainen EU:n kiviriippa.

Entä miehen muut aatokset? Kuin suoraan Göbbelsin päästä. En tiedä Marcinkiewiczin ajatuksia juutalaisista, vaikka peloittaisi kysyä. Homoja astaan hänellä on yhtä ja toista. Newsweekin haastattelussa hän ei vain kutsunut homoseksuaalisuutta luonnottomaksi - monet tuntevat näin. Seuraavat lausunnot kylmäävät:

"Homoseksuaalisuuden leviäminen on uhka muiden kansalaisten vapaudelle."

"Jos joku yrittää saastuttaa muut homoseksuaalisuudellaan, valtion pitäisi puuttua tällaiseen hyökkäykseen vapautta vastaan."

Valtion "pitäisi myös estää homoja tartuttamasta käytöstään muihin kansalaisiin".

Saastuttaa. Tartuttaa. Valtion pitää estää. Puuttuu vain viittaus rottiin tai syöpäläisiin. Eikö Auschwitz ole Puolan maaperällä? Siitä vain uunit uuteen käyttöön.