lauantaina, lokakuuta 01, 2005

Yhteistä ideologiaa

Nyt on presidenttimme sortunut joko huuhaa-ideologiaan tai nuoleskeluun. Hänen mukaansa

Suomi ja Venäjä jakavat samat ideologiset päämäärät, kuten demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon.

Niinpä. Suomen kohdalta voin olla rinta rottingilla ja sanoa, että parheaamme yritämme. Entä mahtava veljemme ideologiassa? Pitäisiköhän kysyä Yukosin väeltä, tsetseeneiltä (myös Moskovassa asuvilta), tapetuilta toimittajilta ja mafian ampumilta oppositiopoliitikoilta - yhteys voisi rakentua meedion kautta, niitä Venäjällä riittää. Ehkä voisi keskustella myös asevelvollisuuttaan suorittavien venäläisnuorten kanssa hetki ennen itsemurhaa, Tyynenmeren ydinkilpeä pystyssä pitävien sukellusveneupseerien kanssa, joiden kuukausiannos koko perheelle sisältää kaksi kiloa herneitä ja saman verran makaroneja, liikemiesten kanssa, jotka joutuvat jakelemaan lahjuksia samalla tyylikkyydellä kuin jo Tsaarin Venäjällä. Suomessa paritusta harjoittavan kaupallisen lähetystön kanssahan emme voi keskustella, koska he eivät tiedä mitään, mutta paheksuvat pahasti toimintaansa puuttumista.

Huolimatta siitä, että Halosen mukaan "naapurina ei ole tsaarin Venäjä eikä Neuvostoliitto", joiden kanssa olemme käyneet sotia, nykyinen Venäjä on sotaa käyvä maa eikä mikään rauhan valtakunta.

Ei, ei minulla ole mitään Venäjää vastaan. En vain halua jakaa samoja ideologisia päämääriä, mitkä ne sitten ovatkaan.

1 Comments:

Blogger tarjahalonen said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

11:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home