maanantaina, syyskuuta 12, 2005

Tämä on todella vakavaa!

Yhdysvaltojen sotilasjohto kutisee päästä käyttämään ydinaseita. Vaikka muistammekin, että Vietnamin sodan aikana hurjimmat haukat halusivat peittää Pohjois-Vietnamin ydinpommimatolla, uudet suunnitelmat kylmäävät. Outoa, että täytyy turvautua Rumsfeldin terveeseen järkeen ja maltillisuuteen!

Käyttötilanteena voisi asiakirjan mukaan olla esimerkiksi se, että vihollinen käyttää tai aikoo käyttää joukkotuhoaseita amerikkalaisia joukkoja tai liittolaisjoukkoja tai siviilejä vastaan.

Ennaltaehkäiseviä ydiniskuja voitaisiin tehdä myös vihollisen biologisten ja kemiallisten aseiden varastoja vastaan, jollei muita keinoja ole.

Ydinisku voitaisiin tehdä myös, jos vihamielinen valtio on luovuttamassa joukkotuhoaseita terroristiryhmälle, joka voisi käyttää niitä Yhdysvaltoja vastaan.

Painotukset minun. Asiakirjassa vielä mainitaan, että ydinaseiden ensikäyttö voi "nostaa vastalauseita", mutta "kansainvälinen oikeus ei kiellä valtioita käyttämästä ydinaseita aseellisessa konfliktissa".

Onko Hiroshimasta todella niin kauan? Ainoa ongelma ydinaseen käyttämiseen kaikkea vastaan, jonka Yhdysvallat saattaa kokea uhkaksi (tällä hetkellä Iran ja Syyria ovat täysin kuvaukseen sopivat kohteet) ovat mahdolliset vastalauseet - eli lehdistö voi nostaa porun ja mielipidemittaukset laskea. Huomaavaisesti otetaan esiin ensikäyttö. Jatkokäyttö nimittäin olisi varma.

Seis maailma, tahdon ulos.


2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvä että tuosta "pienestä" uutisesta keskustellaan. Ehdin juuri itsekin narista: http://arina.vuodatus.net/blog/23634

7:41 ip.  
Blogger Naakka said...

Kyllä tuo uutinen aamukahvipöydässä pysäytti. Eniten siinä ehkä häiritsi, että ydinase on saatu kuulostamaan niin arkipäiväiseltä keinolta "jos ei muu auta". Ja mitähän sitten seuraisi...? Ei hyvä.

8:33 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home