maanantaina, heinäkuuta 18, 2005

Silkkaa säädyttömyyttä

Sunnuntain Aamulehden yleisönosastossa pahasti nokkiintunut henkilö kirjoitti:

"Nuorten naisten ja nuorten aikuisten naisten pukeutumistyyli on ollut tänä kesänä aivan hirveää. Kyllä pukeutuakin vielä osataan, mutta liian monella on tapana pukeutua täysin siveettömästi."

Hän jatkaa, että hänen tuntemansa mies ei mistään löydä kunnollisa tyttöystävää, koska suomalaiset naiset elävät täysin kelvottomasti. Naisten pitäisi mennä kunnolla itseensä ja hävetä käytöstapojaan.
"Tuntuu siltä, että miehiä ei tarvitse paimentaa, mutta naiset pilaavat elämänsä alta aikayksikön, ellei heitä pidetä kurissa. No, näinhän on aina ollut!"
Voi hyvänen aika, on tämä elämä vaikeaa. Muistan ajan, jolloin kirjoitusten mukaan suomalaiset naiset eivät osanneet pukeutua, vaan käyttivät matalakantaisia kenkiä. Heidän olisi pitänyt ottaa mallia virolaisista ja venäläisistä naisista, jotka osasivat pukeutua naisellisesti ja käyttää korkeita korkoja. Viikonlopun Iltalehdessä ruotsalainen muotiguru moitti suomalaisia tuulipukukansaksi ja sanoi, että suomalaiset tarvitsevat "vaatteiden kasvojenkohotuksen". Voi hyvänen aika edelleenkin.

Uskaltaako tällainen kurittoman siveettömästi tuulipukuun pukeutunut nainen enää liikkua ulkona mihinkään vuorokaudenaikaan? Puskissakaan ei voi lymytä öiseen aikaan, koska sen taas kielsi eduskunnan puhemies. Pitäisikö ottaa mallia miehistä? (Hurmaava kuva alla on lainattu vanhasta NYT-liitteestä)