tiistaina, heinäkuuta 19, 2005

Aromaenkeleitä

Ilta-Sanomien mukaan Suomen Mielenterveysseura vaatii tiukempaa lainsäädäntöä vaihtoehtohoitojen alalle. Suomen Mielenterveyseuran toiminnanjohtaja Pirkko Lahti sanoo, että lainsäädännössä on suunnaton aukko.

- Terveydenhuollon oikeusturvakeskus ei ota asiaa käsittelyyn, koska hoidon antaja ei ole terveydenhuollon ammattilainen. Kuluttajansuojavirastossa ei osata käsitellä tällaisia asioita. Jäljelle jää poliisi, mutta hoitovirheen toteennäyttö on usein hankalaa, koska vastakkain ovat yleensä hoitaja ja potilas. Jos potilas on huonokuntoinen, häntä pidetään omalaatuisena, Lahti kertoo.


Olen samaa mieltä. Hoitona saa tällä hetkellä antaa käytännössä mitä tahansa iriksentirkistelystä käsillä sivelyyn potilaan yläpuolella häntä koskematta, kaikenlaista terapian nimellä kulkevaa ja ympäri maapalloa haalittuja kansanterveyshoitoja, jotka parhaimmillaan eivät ainakaan vahingoita muuta kuin rahapussia - sitä kylläkin rajusti. Olen odottanut, koska tänne tulee Keski-Aasiassa käyetty kukkivien kasvien nuuhkiminen. Ehkä ilmasto asettaa rajoituksensa. Sen sijaan enkeliterapiaa kaupataan. Tässä näyte siitä parfymoidusta lannoitteesta, jota enkeliterapia sisältää.

Edes eläimiä ei säästetä. Vaikea kuvitella turhempaa kuin aromaterapian antamista koiralle. Mikä voittaa sen luonnollisen aroman, jota jokainen kadunkulma koiran kuonoon suitsuaa?