maanantaina, kesäkuuta 20, 2005

Väärä profeetta

Sen kerran, kun lähdin ennustelemaan, niin pieleen meni. *heittää profeetan viittansa halveksivalla eleellä nurkkaan* Formula esitti poikeuksellisen näytelmän 150 000 paikan päällä olevan katsojan edessä. Kolme tallia ajoi, muut kaarsivat sievästi varikolle. Michelin töppäsi niin pahasti kuin renkaanvalmistaja vain voi.

Näyttävä esitys, josta katsomossa olevat ihmiset tuskin ymmärsivät mitään ennen loppukohtausta: amerikkalaiseen tapaan lapsikuoro lauloi, hävittäjät tekivät ylilennon, kuunneltiin kansallislaulua käsi sydämellä, autot ajoivat lähtöruutuihin, lämmittelykierros alkoi - ja sitten kaikki kaarsivat takaisin pilttuisiinsa paitsi Ferrarit, Jordanit ja Minardit, jotka ajoivat kierrokset ennalta-arvattavassa järjestyksessä: kaksi Ferraria, pitkä väli, kaksi Jordania, pitkä väli, kaksi Minardia.

Ecclestonen kädet kävivät kuin tynnyrinpesijällä. Säälittävä pikkumies puhumass falsetissa. Usea maine kaatui eilen rytisten eikä niitä saada takaisin: Ecclestonen, Michelinin ja Formula 1:n.

Lilleri Lalleri laudalla makasi, Lilleri Lalleri laudalta putosi... eivätkä kaikki kuninkaan miehet ja hevoset voi Lilleri Lalleria ehjäksi saattaa.