maanantaina, toukokuuta 09, 2005

Banaanit ja shampoo

Terrori-iskujen jälkeen Yhdysvallat sijoitti 4 miljardia dollaria lentokenttäturvallisuuteen. Homma on susi. Kalliit ja mutkikkaat laitteet eivät toimi. Säteilymittarit eivät erota ydinmateriaalia banaaneista eivätkä räjähdysaineita shampoosta. Jopa kolmasosa laukuista aiheuttaa turhan terroristihälytyksen. Hermostuneet virkailijat ovat säätäneet laitteiden tehon niin heikoksi, etteivät ne enää erota edes pistoolia käsilaukussa.

Laitteet sijoitettiin kiireen vuoksi lentokenttien auloihin, joten tutkittavat laukut on leviteltävä matkustajien jaloissa. Niinpä laukut on kokonaan jätetty tutkimatta.

Ongelmat myönnetään. Ratkaisu on - mikäpä muu kuin raha. Seuraavaksi vaaditaan 7 miljardia kehitystyöhön. Jotenkin tulee mieleen avaruussukkulan rakentaminen. Siinäkin vaadittiin vain rahaa, rahaa ja rahaa. Laitteiden valmistus jaettiin usealle yhtiölle, koska kaikki halusivat sormensa kakkuun. Sitten sattui niin, että yksi kiinnitysrengas ei sopinut kiinnitettävään pulttiin, ja Challenger räjähti.

Mitähän Yhdysvalloissa nyt tulee räjähtämään?