lauantaina, huhtikuuta 16, 2005

Kotikeittoista Kirkkojärveen

Kangasalan salaiset ympäristöagentit soutelivat viime syksynä pitkin Kirkkojärveä. Mystistä toimintaa jatkui neljän päivän ajan.

Kummalliset toimet alkoivat Japanista, josta saadun ohjeen mukaan insinööri Uuno Immonen keitteli bakteeriliuosta 1000 litraa hintaan 2000 €. Liuosta laimennettiin Kirkkojärven vedellä. Lopputulos oli 10 000 litraa lientä, jonka entinen kunnanvaltuutettu, diplomi-insinööri Antti-Jussi Tiitola ja eläkkeellä oleva ylilääkäri Ilari Grönholm soutuveneestä kaatelivat Kirkkojärveen.

Antti-Jussi Tiitola yritti saada kustannuksiin rahaa Kangasalan luonnonsuojeluyhdistykseltä, mutta yhdistys kieltäytyi. Kangasalan ympäristölautakunnan puheenjohtaja Raimo Kouhia on ihmeissään.

"Minulla ei ole ollut harmaintakaan aavistusta, mitä Kirkkojärvellä on menossa."

Kunnan ympäristösuojelutarkastaja Anna-Maija Hallikas kiistää, että asiaa olisi mitenkään käsitelty kunnassa. Pirkanmaan ympäristökeskuksen lupa- ja valvontaosaston päällikkö Kirsti Krogerus ei ole myöskään kuullut projektista.

"Täytyy pistää joku kyselemään, mistä tässä on oikein kyse."

Kunnanjohtaja Jukka Mäkelä ei myöskään ole antanut lupaa toiminnalle.

"Minulta ei ole pyydetty lupaa, en ole lupaa antanut, enkä olisi sitä voinutkaan
antaa jonkun suullisen informaation perusteella."


Projektiin osallistuneilta bakteereilta ei ole voinut lausuntoa pyytää, koska niistä ei löydy jälkeäkään. Niiden epäillään kuolla kupsahtaneen.

Yllä olevat kommentit ovat Aamulehden tekemistä haastatteluista. Blogin pitäjänä en kommentoi, koska olen sanaton hämmästyksestä.