torstaina, huhtikuuta 14, 2005

Irja Tulosen huolet

Kansanedustaja Irja Tulonen on hyvin tunnettu hahmo Tampereella. Hän on kaununginvaltuustossa huolehtinut asioistamme ja on erityisen kiinnostunut vanhuksista, sairaanhoidosta ja muista sen kaltaisista asioista. Olen itse käynyt hänen kanssaan pitkän ja mielenkiintoisen keskustelun, kun Tampereella uhattiin sulkea vanhusten päiväsairaala.

Nyt Irja Tulonen on löytänyt lämpimästä sydämestään tilaa pahoinpidellyille jääkiekkoilijoille. Hän jätti eilen eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kyselyn jääkiekkoilun väkivaltaisuudesta ja ettei asia tukehtuisi muiden kirjallisten kyselyiden alle, julkisti sen itse.

Tulosen mukaan "jääkiekkoilutoiminnan eettisyys pitäisi arvioida ennen valtionavun myöntämistä Suomen jääkiekkoliitolle". Lisäksi hän kysyy Tanja Karpelalta (jonka piikkiin koko kysymys itse asiassa kuuluu)"miten tämä aikoo estää valtionapujen käytön väkivaltaisuuksista aiheutuvien sakkojen maksamiseen".

Onhan se kurjaa katsella, miten pojat mätkivät toisiaan kaiken kansan silmien edessä, ja onhan Tampere jääkiekkokaupunki, joten tämä jalo peli on kaikkien tamperelaisten asia, mutta silti tulee mieleen, että meillä on vieläkin hoidottomia ja kodittomia vanhuksia irrallaan.

Tuli jostakin mieleeni kerran kuulemani tarina, jossa opettaja New Yorkin slummikoulussa kysyi synkältä neekeripojalta: "Montako jalkaa on heinäsirkalla?"
Poika katsoi ihaillen opettajaa. "Voi jee, olispa mulla sun ongelmas!"