tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Taksikuskin palkka

Tämä tarina koskee Tamperetta ja tulee suoraan hevosen suusta.

Tampereella on aikaisemmin suhteellisen hyväksi koettu ja toimiva vammaisten kuljetuspalvelu nähty sopivaksi kilpailuttaa ja antaa Suomen Postille. Monenlaista on seurannut, pääasiassa ajojen sietämätöntä takkuilua. Myös byrokratia on lisääntynyt. Aikaisemmin oli esimerkiksi mahdollisuus sopia, että taksi odottaa ja tuo paluukyydinkin, mikä huonojalkaisille ja kännykkää vailla oleville oli suuri helpotus (tietenkin se oli kaksi matkaa, siitä ei ole kysymys). Nyt, vaikka paluusta olisi sovittu sen Suomen Postin itäsuomalaisten pölkkyjen kanssa, taksi joutuu kuitenkin erikseen ottamaan yhteyden sanottuihin pölkkyihin saadakseen erikseen luvan paluukyytiin. Soittoon ja asian esittämiseen yksitavuisin sanoin menee aikaa 10-30 minuuttia.

Pahempi asia seuraa. Tampereella kiirii huhu, että kaikki taksit eivät suostu ottamaan näitä kyytejä. Ei ihme. Heille ei makseta niistä. Mitään. Euroakaan. Senttiäkään. Ne ajetaan hyväntekeväisyytenä. No, tarkkaan ottaen heille ei vielä ole maksettu mitään, ja järjestelmä on ollut käytössä puolitoista kuukautta. Kauanko itse tekisitte työtä, kun tilipäivästä ei ole puoleentoista kuukauteen tietoa eikä myöskään mitään puhetta siitä, ksoka sitä rahaa sitten tulee vai tuleeko koskaan?

Onko Posti todella niin heikoilla kantimilla, että täytyy varastaa raha taksinkuljettajien suusta? Ja - viime kädessä - kyydit vanhoilta ja vammaisilta? Ja nyt puhutaan, että Kela-kyydit annettaisiin samalle ryöstökoplalle (tarkoitan edelleenkin Suomen Postia)! Hallelujaa vaan, pian kai ambulanssipotilaatkin tuomitaan kulkemaan linja-autoilla - kaipa palo- ja pelastuslaitoksenkin johto siirretään sinne Itä-Suomen korpiin.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

7:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home