keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Lentäkää jollakin muulla

Iltalehden kolumnisti Nurvala kertoi, että

Finnair ilmoitti vaihtavansa Airbus-koneisiinsa uudet, kevyemmät istuimet, jolloin koneisiin mahtuu 15 istuinta lisää. Yhtiö korosti, että matkustajien jalkatila pysyy runsaana, vaikka istuinten etäisyys toisistaan lyhenee. (IL)

Ja kissus. Timjami etelänmatkojen aikaväli on sattuneista syistä pidentynyt. Aikoinaan (90-luvulla) penkkien alle mahtui lentolaukku ja sen sai lennon aikana joten kuten keploteltua auki. Kun Timjami viimeksi matkusti (joskus 2002), laukku kiilattiin rakoon, jalat sen perään ja vessaan meno lennon aikana oli toivotonta, koska matkustaja pysyi paikallaan kuin vedessä turvotettu kiila. Nyt tilaa vähennetään entisestään.

Kas näin Finnairin viestintäpäällikkö Taneli Hassinen selitti uudistusta lauantain Taloussanomissa:

- Penkkien muotoilu vaikuttaa siihen, mikä faktinen jalkatila on ja miten matkustaja sen kokee. Jalkatila ei fyysisesti pienene merkittävästi. Uusi muotoilu paitsi keventää, myös tuo tilaa...

- Penkin sirompi rakenne vaikuttaa siihen, miten hahmotat tilan. Lähestulkoon samoilla mitoilla olevat matkustamot voivat tuntua ihan erilaisilta riippuen siitä, minkälaisia materiaaleja ja värejä käytetään ja millainen valaistus siellä on. (IL)

Jabadabaduu. Timjamilla on mittaa 160 cm ja painoa 60 kg, mutta silti tulos oli viimeksi, mikä oli. Timjamin mitat eivät muutu miksikään, olipa matkustamon valaistus mikä tahansa.

Timjami matkustaa seuraavat ulkomaanmatkansa SAS:lla, Air Francella tai vaikka Aeroflotilla, mutta ei Finnairilla. Timjami ei halua tulla irroitetuksi penkistään teknikoiden ja ruuvimeisselin avulla. (Huomio: Finnairin sivuilta ei löydy tietoa tästä ihmeellisestä uudistuksesta, vain tieto siitä, että Airbusissa on matkustajapaikkoja "154 - 181".)


2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

No juu ei perkele auta hieno kuosi siihen, että polvet on kiinni edessä olevan selässä. Karmeata hevonpaskaa selitykset. Niitä karmeampaa on oikeastaan vain se, että niitä painetaan sellaisinaan lehtiin. Mielipiteenvapaus ei tarkoita mediatalojen tukemaa julkista valehtelua. Tämän voisivat toimittajat joskus tajuta.

10:58 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Olen monessakin suunnassa iso ihminen , joten lentomatkailu on aina ollut tuskallista. Penkkiasiasta olin ihan samaa mieltä Timjamin kanssa.

Mutta nytpä pääsin käytännössä kokeilemaan näitä uusia Airbusin penkkejä ja helpotukseksi voin todeta että tilanne ei ole ihan mahdoton. Penkeissä on tosiaankin vähemmän muovia ja koneistoa, joten sardiinipurkkiefekti ei ole pahentunut. Jalatkin tuntuvat mahtuvat penkin alle entistä paremmin joten löhöily onnistuu.

Tai sitten vain lensin sellaisella vuorolla jossa penkit oli uudistettu mutta niitä ei oltu ahdettu entistä tiiviimpään tilaan.

10:14 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home