tiistaina, joulukuuta 05, 2006

Verotili

YLEn TV-uutiset ovat koko päivän jankuttaneet, että verohallinto aikoo panna koko kansan hankkimaan eri tilin veroja varten.

Verohallinto valmistelee verotili-järjestelmää rahaliikenteen yksinkertaistamiseksi jatkossa. Uudistus on suunnattu lähinnä yrityksille, jotka maksavat vuosittain kymmeniä veromaksuja.

Järjestelmässä jokaisella verovelvollisella on oma tili, jonka kautta verot maksetaan ja jonne palautukset tilitetään. Järjestelmä on tulossa käyttöön vuonna 2010. (YLE)


Eipä paljon riemastuta, mikäli tämä uudistus aiotaan suunata ihan tavallisiin ihmisiin. Vaikea on uskoa, että se auttaisi yrityksiäkään, jotka ovat kaiketi voineet avata vapaati pankkitilejä kyseiseen tarkoitukseen, jos se hyvältä on tuntunut. Mikäli homma suunnataan tavallisiin veronmaksajiin, niin mitä pankit pitävät muutamasta miljoonasta pankkitilistä lisää?

Useimmilla verovelvollisilla on jo "oma tili", jonka käyttö on ollut perin sujuvaa. Joka ei ole halunnut ilmoittaa pankkitiliään verottajalle, on tehnyt vapaaehtoisesti elämänsä vaikeaksi vuosikaudet.

Epäilenpä, että verohallituksessa on yksinkertaisesti suunnitelijoita, joiden täytyy sunnitella 7,5 tuntia päivässä. Paremman tekemisen puutteessa ovat nyt suunnitelleet tällaisen kiusan. Toivottavasti eduskunnalla on järkeä torjua lakiesitys.

Uutta käytäntöä varten on valmisteltu lakiesitys. (YLE)


1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Verotili koskee vain yrityksiä/yrittäjiä, eikä suinkaan tarkoita uuden tilin avaamista.

Kyseessä on nimi hankkeelle jossa kaikki yrityksen verot maksetaan samalla viitteellä ja verohallinto seuraa mitä pitäisi maksaa/mitä on maksettu. Tämä mahdollistaa myös esim. työnantajasuoritusten kuittaamisen negatiivisella arvonlisäverolla, jolloin rahaa ei tarvitse liikutella ees taas.

Mutta kukaa ei avaa uusia tilejä yhtään mihinkään, kyseessä on verottajan nimi kyseiselle järjestelmälle.

2:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home