lauantaina, heinäkuuta 29, 2006

Urkintapykäliä

Nyt puuhataan Suomeen lakia, jonka nojalla alaikäisistä turvapaikanhakijoista huolehtivien on raportoitava lasten puheista viranomaisille.

Sisäministeriö aikoo lakimuutosta, jonka mukaan lapsia hoitavien työntekijöiden pitäisi välittää tietoa lasten puheista Ulkomaalaisvirastolle, Rajavartiolaitokselle ja poliisille. (YLE)

Mitä lastensuojelulaki tähän sanoo? Monilla näistä lapsista on jo nyt mielenterveysongelmia. Pitäisikö myös lääkärien raportoida lapsipotilaidensa puheista? On eri asia, jos lapsi paljastaa vaikkapa pahoinpitelyn tai seksuaalisen hyväksikäytön, mutta tästä kertominen ei uutta lakia kaipaa - sellainen laki on jo (tai ainakin pitäisi olla). Urkintalain tarkoitus on ilmeisesti saada lapsi ilmiantamaan omat läheisensä ja sukulaisensa.

Olikos se Neuvostoliitossa vai natsi-Saksassa, kun lapsivakoojia ylistettiin? Vai tämän päivän Yhdysvalloissa?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

One of the most popular opportunities to reach more professional level and to make valid site is to purchase a domain name. This creates a website's own online brand and can give the right image for the company. The fine domains also allows your targeted customers to look your web site faster. Find out detailed info & internet resources.
http://www.besthostingdomain.com

10:30 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home