tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Eläköön keskustelupalstat!

Internetin keskustelupalstojen "salaliitto"-osioissa ja Jutta Raben tiedotteissa on pidetty yllä kaikenlaisia väitteitä Estoniasta. Milloin sen ovat räjäyttäneet Viron tai Venäjän mafiat, milloin Ruotsin armeija ja kuka tietää vaikka Bushin hallitus. Avainsana on aina "räjäyttäneet".

Nyt ovat syytökset ottaneet tulta.

Kaikki Estonia-lautan hylystä kuvattu filmimateriaali aiotaan tutkia Ruotsin valtion rikosteknisessä laboratoriossa, kertoo Ruotsin televisio SVT. Taustalla on väite, että kuvia olisi käsitelty. (HS)


Ruotsin valtion rikosteknisen laboratorion on tarkoitus selvittää, tukevatko vuosina 1994 ja 1996 hylystä otetut kuvat kansainvälisen onnettomuustutkintalautakunnan loppuraportin johtopäätöksiä onnettomuuden syistä.(MTV)


Ruotsin hallitus pyytää valtion rikosteknistä laboratoriota käymään läpi hylyllä kuvatun materiaalin. Kuvista etsitään jälkiä räjähdyksistä tai ulkopuolisista sukeltajista.

Taustalla ovat väitteet, joiden mukaan kuvia olisi käsitelty.

Myös Virossa on alettu tutkia uudelleen Estonian onnettomuutta. (YLE)


Sillä tavalla. Ja salaliittokeskustelut saavat uutta ytyä. "Kyllä niissä jutuissa on perää, kun kerran Ruotsin ja Viron hallitukset niitä tutkivat. Sitähän tässä on koko ajan sanottu, että ydinpommi siellä laivalla oli, ja Venäjän mafia sen räjäytti - ei kuin CIA- ei kun tsetseenit."

Felix-ryhmään kuului myös Igor Kristapovits. ”Hän oli (...) salakuunteluasiantuntija. Ja vielä enemmän: varatullipäällikkönä hän oli heti lautan uppoamisen jälkeen takavarikoinut tullin valvontavideot, joihin oli kuvattu ESTONIAn lastaus. Tämän hän teki hyvin perustein, sillä aivan liian selvästi (...) näistä nauhoista on havaittavissa, että amerikkalaisissa univormuissa olevat miehet saattoivat muutamia kuorma-autoja lastaukseen” (ibid.) (Suomi24- keskustelu)


Täytyykö niitä hörhöjä vielä lisää yllyttää?