sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Ammattiliitot, hallelujaa!

Viisitoista vuotta laman alkamisen jälkeen ammattiliitot ovat yhtäkkiä heränneet huomaamaan, että pätkätyöt ovat epäreiluja.

Pätkätyöntekijöiksi lasketaan useimmiten määräaikaiset, vuokratyöläiset, osa-aikaiset ja tarvittaessa töihin tulevat. (HS)


SAK ehdottaa parempia palkkoja, STTK karsisi perusteettomat pätkätyöt pois. Akavalle riittäisi, että työntekijä tietäisi, miksi hän on pätkätyössä.

Pätkätyöläisten huolet ovat nyt kärkisijoilla työntekijöitä edustavien keskusjärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan asialistalla. Järjestöt ovat yhtä mieltä siitä, että pätkätöissä on paljon ongelmia, ongelmat ovat vakavia ja ne ovat jatkuneet aivan liian pitkään. (HS)

Tuleepa vanhalle kyynikolle mieleen, että vakinaiset työsuhteet ovat vähentyneet niin paljon, että ammattiliitoilta loppuat jäsenet. Tai sitten nuoret eivät enää liity. Tuskinpa liitot yhtäkkiä ovat tämän ongelman huomanneet, kun kaikki muut ovat siitä toitottaneet toistakymmentä vuotta. Ehkä liitoissa vain on paksut seinät ja pienet ikkunat, ääni kuuluu hitaasti bunkkeriin.

Joka tapauksessa, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ammattiliitot ovat sellaiset kuin jäsenistönsäkin. Tulee toiselle vanhalle kyynikolle mieleen, että (porvarillinen) propaganda on tehnyt tehtävänsä, eikä ammattiliittojen funktiota (kuten myös politiikan)enää tiedosteta.

7:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home